browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wintersport

Posted by on 26 maart 2006

Een week vliegt voorbij als je heerlijk wintersportvakantie viert! Dit jaar was Les Menuires in Frankrijk onze bestemming. Het gebied Les Trois Vallees is enorm groot en voor ieder wat wils. Voor mij als ‘medium’ skieer ook voldoende blauw en rood (wat niet te steil of ijzig is ;-)). Doordat we dit jaar vrij laat in het seizoen zijn gegaan, merkten we dat de sneeuw (zeker aan het einde van de dag) erg papperig werd. We konden prima terug tot aan het appartement skieen, maar het leek soms wel op waterskieen. En dat terwijl we toch op 2000 meter zaten.

Uitzicht vanaf de piste op Reberty 2000, het deel van Les Menuires waar wij ons appartement hadden gehuurd.

Slechts twee dagen was het weer minder, dinsdags veel sneeuw, dus dat skiet niet lekker en vrijdags vooral veel dichte mist (of wolken) waardoor je de piste simpelweg niet meer kon zien. Maar we hebben wel lekkere bruine hoofden gekregen en het zeker geen enkel moment koud gehad. Overdag werd het in de zon bijna 20 graden. ’s Nachts vroor het net een graadje.
Overigens werden de pistes tijdens ons verblijf bijna niet geprepareerd, waardoor vooral ’s ochtends sommige pistes ijsbanen waren en er veel hobbels ontstonden.

En om nog maar een puntje van kritiek te leveren: het is enorm duur in Frankrijk. Zo’n 30% duurder dan in Oostenrijk. De skihuur, de skipas, het eten op terras op de piste (met als uitschieter €6 voor een kopje koffie in Courchevel), de boodschappen in de supermarkt, uit eten gaan. Da’s wel jammer, want dat maakt het wel allemaal erg prijzig. En de kwaliteit van het eten was nu niet zo goed dat het het ook waard was. Gelukkig hadden we er rekening mee gehouden en zelf de meeste boodschappen uit NL al meegenomen.

Onderweg naar het hoogste punt (3230 meter) zagen we deze enorme donkere wolk. Net op tijd keerden we weer terug naar ons appartement, want een uurtje later sneeuwde het dikke vlokken!

Het bewijs staat op het bord: het hoogste punt van Les 3 Vallees ligt op 3230 meter, bij Val Thorens.

Een van de pistes dicht bij het appartement.

Ons appartement zag er van buiten en van binnen prima uit. Heel wat beter dan die betonnen flats waarmee het lagere Les Menuires is volgebouwd.
Courchevel is ook een leuk dorpje.
Even uitrusten en van de zon genieten.
Allemaal witte toppen, het skigebied is enorm uitgestrekt!
Ff uitblazen…
Op donderdag was het weer het beste: staalblauwe lucht en een heerlijke temperatuur. De lente is duidelijk begonnen, ook op 2000 meter hoogte!

3 Responses to Wintersport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.