browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Een paasduik in Den Osse

Posted by on 17 april 2006

Op eerste paasdag hebben we een leuke duik gemaakt bij Den Osse in de Grevelingen. Het zicht was zo’n 5-6 meter, prima dus. Ook de temperatuur van het water viel ons mee: 9 graden. Tuurlijk, dat is behoorlijk fris, maar we hebben het toch 50 minuten onder water uitgehouden. De nieuwe handschoenen van Bare (5 mm neopreen) zijn toch echt stukken comfortabeler dan de zomerhandschoenen van slechts 2,5 mm neopreen.

We hebben wat kreeften gezien, een grote noordzeekrab, vele kleine krabbetjes. We zijn niet heel diep geweest, maximaal 6 meter. Maar om veel te zien hoef je helemaal niet dieper te gaan. Ook hebben we heel veel zeesterren, mosselen en schelpen en een bijzondere naaktslak gezien. Helaas is de foto van de naaktslak niet scherp (kennelijk had ik het toch te koud…..) maar ik zet hem hier wel bij.

Klaarmaken voor de duik
Een zeeanemoontje (ongeveer 10 cm groot)
De onscherpe foto van de naaktslak (ongeveer 4 cm groot)
Een zeester mooi in het licht
Zoveel klein leven op slechts anderhalve meter diepte

Close up van zeester
Even boven komen om te orienteren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.