browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dagje Zeeland, helaas geen sepia’s ontmoet

Posted by on 17 mei 2006


Het water in Zeeland is zo’n 14-15 graden en dat is ook goed voor sepia’s. Een soort inktvis die in de Nederlandse wateren jaarlijks komt paren en eieren leggen. Dus Rob en ik togen naar de Zeelandbrug om ze te zoeken. Maar helaas….wij hebben ze niet mogen ontmoeten, terwijl andere duikers ze wel hebben ontdekt.

Zo zien sepia’s eruit, een inktvis van maximaal 50 cm

Het zicht was ook niet te best 2-3 meter en er waren relatief veel stofdeeltjes in het water. Duiken bij de Zeelandbrug is in de Oosterschelde, we moesten dus rekening houden met de getijden. We doken op de kentering, dus als het water het meest rustig is. We zijn zo’n 40 minuten onder water gebleven. Na Robs Happy Meal (friet stoof met gehaktbal) zijn we nog een tweede duik gaan maken in de Grevelingen. We wilden eens een andere duikstek proberen en doken bij Dreischor, de Adr. Oudesweg. Niet geweldig, want het bleef heel lang ondiep (2 meter) en het zicht was hier nog slechter door de algen. Na wat gesnuffel op de bodem kwamen we in wat dieper water maar daar was het heel snel donker omdat de zon niet door de algenlaag heen kan schijnen. Na 20 minuten hebben we het water verlaten. Jammer, maar het was toch een relaxte dag. Aan het einde van de tweede duik zagen we nog een platvis, waarschijnlijk een griet of anders een schol.

Gelukkig konden we in het zonnetje wachten tot het ideale duik tijdstip: de kentering
Verschillende heremietkreeftjes gezien. Deze was zo’n 15 cm groot.
Zwaar bepakt richting dijk. Gelukkig heb je er in het water niet zo’n last van.

Onderweg naar het water kregen we leuk publiek.

Een griet (of ander soort platvis) van zo’n 30 cm, die na de foto heel snel wegzwom.

Daaaaaag, koetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.