browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Duikvakantie in Egypte

Posted by on 16 juni 2006

Eindelijk hebben we dan ook in de Rode Zee gedoken. En onze verwachtingen zijn helemaal waargemaakt! Echt een prachtige onderwaterwereld. Ontzettend veel gave dingen gezien, van vissen en koralen tot een schildpad en jawel: dolfijnen!! Supergaaf dus!

Ons groepje van zes (Peter, Jeroen, Bill, Wendy en wij 2-en) is met Safe Diving naar Egypte gegaan. We verbleven in tenten in Marsa Nakari, zo’n 80 km onder Marsa Alam. Het tentenkamp is eigenlijk een chaletkamp in ontwikkeling. Er zijn huisjes en eenvoudige chalets. En enkele tenten van zo’n 4×4 meter met prima bedden. Het sanitair is uitstekend en wordt ook goed schoongemaakt. Het eten is ook van goede kwaliteit. We hadden trouwens wel mazzel want in het kamp verbleven tijdens onze week in totaal slechts 13 gasten. Onze groep dus, een groepje Limburgers en een Amerikaanse Engelsman. Op sommige dagen hadden we het huisrif dus compleet voor onszelf. Echt super! In andere kampen was het volle bak en dan zijn er tientallen duikers die op hetzelfde rif duiken.

We zijn ook een keer met een grote dagboot meegeweest naar Shaab Samadai, oftewel: Dolphinhouse, en jawel! We hadden mazzel dat we nog na 15.00 uur in het water mochten en we hebben spitssnuit of spinner-dolfijnen gezien (en gehoord!). Supergaaf! Dit is een marine park en de dolfijnenpopulatie wordt door onderzoekers in de gaten gehouden. De italiaanse mariene bioloog was toevallig bij ons aan boord. Ook hebben we nog op andere riffen gedoken die minstens zo mooi waren: Shaab Nakari en Shaab Habili.

Hieronder een impressie van onze duiken. Het zijn slechts een paar van de duizend foto’s die we hebben gemaakt!

Wimpelvissen

Porcupine of egelvis

Picasso Trekkersvis

Een anemoonvis, ook wel bekend als juffertje of natuurlijk: Nemo

Pauwoogtrekkersvis

Hawksbill of karetschildpad

Murene

Gemarmerde tandbaars

Spitssnuitdolfijnen

Bluespotted Stingray of pijlstaartrog

Lionfish of koraalduivel

Batfish of vleermuisvis

Een rif met allemaal vlagbaarsjes

Duiken in een grot bij Shaab Samadai

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.