browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Rescue Divers!

Posted by on 5 juli 2006

Na een vermoeiende maar leuke oefenavond in een plas in Bladel, hebben we onze Rescue Diver brevetten gehaald. We hebben zowel theorielessen gehad als oefeningen gedaan in het zwembad van Thermae Son. Maar om het allemaal nog echter te laten lijken, hoort oefenen in het buitenwater er ook bij. Camping De Achterste Hoef in Bladel heeft een kleine recreatie/zwemplas waar Safe Diving een afspraak heeft om de buitenwaterduiken voor de Rescue Cursus te mogen houden. Deze plas is maximaal 9 meter diep, met alleen maar een zandbodem en een handig strandje om slachtoffers op te slepen. Verder komen er nooit andere duikers, want er is niets onder water te beleven.
De campinggasten vermaakten zich wel met onze scenario’s. Heen en weer rennende duikers, zogenaamde slachtoffers die beademd en gereanimeerd moesten worden, het moet een grappig gezicht zijn.
Wij hebben ook genoten van deze cursus. Had weinig met duiken te maken, maar wel alles met oefenen van vaardigheden die ons helpen beter en prettiger te duiken. En het is toch een prettig idee dat we elkaar (of anderen) in een noodsituatie kunnen helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.