browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vader-dochter-weekendje in Berwang

Posted by on 6 februari 2007

Daar gingen we dan! Met de bus voor een miniski naar Berwang, Oostenrijk. Papa, Ier en ik voor een paar dagen skiën in de alpen.

We vertrokken met Sunweb vanaf Eindhoven Airport op vrijdagavond half acht en kwamen de volgende dag rond zes uur ’s ochtends aan in Oostenrijk. Helaas werden wij als laatste uit de bus afgezet, we zijn zowat heel Oostenrijk doorgereden, via Kaltenbach en Aurach naar de westkant van de Oostenrijkse alpen. Pas tegen kwart voor elf uur ’s ochtends kwamen we in ons hotel aan. Het voordeel was dat we wel meteen onze kamer op mochten om even op te frissen voordat de skies aangingen. Tegen elven stapten we de lift in om de piste op te gaan.

Wel erg vermoeiend reizen. In een bus slapen is niet echt optimaal, ondanks dat de stoelen behoorlijk plat konden en we een voetenbankje hadden. Medereizigers die alvast aan het pré-apres-skieën waren, waren erg luidruchtig.

Het weer werkte wel enorm mee. Drie dagen is het heerlijk zonnig geweest en de laatste dag zelfs erg warm! Dat is overigens voor de sneeuw niet echt goed, maar het is wel erg lekker om de hele dag buiten te zijn!

Op zaterdag hebben we in Berwang zelf geskied, op zondag zijn we met de skibus richting Ehrwald gegaan om daar op de gletscher van de Zugspitze op te gaan. Bijna op 3000 meter hoogte is het echt mooi! Overal witte heuvels en mooie pistes! Enige minpuntje is dat er alleen maar sleepliften zijn, dus de beenspieren worden extra belast. Normaal kun je in een stoeltje uitrusten, maar nu sta je dus bijna continue op je benen!

De laatste skidag op maandag zijn we ´s ochtends met de bus naar Lermoos geweest om daar de ochtend te skiën. Ook erg leuk gebied. Twee kleine zwarte pistes afgeweest, maar omdat het maar een klein stukje was, konden we er alledrie makkelijk af.

Maandagavond weer de bus in rond achten en om half zes kwamen we weer in Eindhoven aan. Gelukkig reden we nu wel rechtstreeks naar huis. Rob kwam ons ophalen en toen ik weer thuiswas, heb ik nog lekker een paar uur in mijn bedje geslapen!
We vonden het alledrie een erg geslaagd weekendje!

Papa met zijn dochters

Zussies!

Met een van de sleepliften weer omhoog!

Zicht op Lermoos met uitzicht op de Zugspitz

Ff uitrusten na een lekkere piste

Zicht op Berwang

De gletscher van de Zugspitz (3000 meter)

En dan nog twee korte filmpjes!

Irene racet de berg af

Gefilmd vanuit de sleeplift op de gletscher

3 Responses to Vader-dochter-weekendje in Berwang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.