browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Over een olifant en neushoorn….

Posted by on 13 juni 2007

In 2004 reisden Rob en ik door Kenia en Tanzania. Daar bezochten we een olifanten- en neushoorn weeshuis vlakbij Nairobi. Sinds die tijd hebben we er al vaker aan teruggedacht. Op de BBC kwamen we soms ook reportages tegen die over dit weeshuis gingen. Van de week keken we weer eens op de site van het David Sheldrick Orphanage en besloten we om een olifant te adopteren.
Maar een waarschuwing is op zijn plaats als je gaat kijken op deze site: wat een schattige olifantjes!!! Hoe moeten we er daar nu 1 uit kiezen?? Na uren surfen en profielen lezen besloten we om 1 olifant en 1 neushoorn te adopteren. Rob koos voor Maxwell, de blinde neushoorn van anderhalf en ik koos uiteindelijk voor Shimba, de olifant van 10 maanden oud. Kies op de site voor Fostering en lees hun verhaal! Ik weet zeker dat jij dan ook een olifant wilt adopteren (50 US dollar voor 1 jaar)!

Shimba toen hij gevonden werd bij zijn dode moeder. Moeder is overleden door ziekte en Shimba heeft bijna 24 uur bij haar ‘gewaakt’. Het is nog een wonder dat hij niet door andere roofdieren is aangevallen.

Maxwell is inmiddels geopereerd aan zijn ogen. Hopelijk ziet hij nu iets meer (en dat terwijl neushoorns sowieso al weinig zien!). Hij is gevonden zonder zijn moeder in de buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.