browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dag perenboom…

Posted by on 20 oktober 2007

De 120-jaar oude perenboom bij mijn ouders in de tuin is dood. Dat was hij eigenlijk al een paar jaar, maar toch probeerden enkele takken elk jaar toch wat bladeren te produceren. Toch zag het er de laatste jaren wat triest uit. Het leek eerder een totempaal met wat zijtakken. Daarom het besluit om de boom eruit te halen en een nieuwe boom te gaan planten.

Papa had al eerder alle zijtakken al verwijderd dus restte vandaag alleen het weghalen van de grote, dikke stam. Rob en papa zaagden eerst een stuk van de top. Daarna maakten ze een touw met katrol vast om de stam heen om die op spanning te zetten. De boom was echter al zo rot, dat hij al direct dreigde om te vallen! Daarom snel de katrol aan een andere boom vastmaken zodat de boom op een goede plek zou vallen. Toen duurde het niet lang meer of hij lag op het gras, met kluit en al! Het wortelgestel bleek helemaal rot. Het was dus hoog tijd dat de boom uit de tuin ging. Ziet er toch wel zielig uit…

Binnenkort wordt gelukkig een notenboom teruggeplaatst. En de perenboom…. die zorgt nog voor veel warmte in huize Kaptein: perfect haardhout!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.