browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Eerste ervaringen

Posted by on 21 september 2008

Na een lange reisdag zijn we op zaterdagmiddag vermoeid aangekomen in hostel Step In Lodge in Kota Kinabalu. Een schoon en ruim hostel midden in de stad met vriendelijke mensen!

De stad
De stad zelf is lelijk. Veel betonnen fantasieloze gebouwen, weinig sfeer. Het centrum is kleinschalig en allemaal prima te belopen. We zitten met het hostel 100 meter van de zee, maar aangezien het riool er op uitkomt totaal niet aantrekkelijk om in te zwemmen.

Strand
Vanmiddag zijn we daarom maar even met de taxi (kost hier weinig!!!) naar het ‘mooie’ strand gegaan. Dat was inderdaad erg mooi, tropisch zand en palmbomen. De zee is echt net een warm bad. Ik gok dat het water tegen de 30 graden is! Dat belooft wat als we gaan duiken!
Het was vandaag zwaar bewolkt weer, we hebben vandaag twee tropische buien gezien. Is een half uurtje kei-harde regen en wind en dan is het weer over. De straten zijn zo weer droog omdat het hier zo warm is, verdampt het water waar je bij staat.

Lokaal eten!
Gisteren zijn we ’s middags naar een uitzichtpunt gewandeld aan de rand van de stad. De jungle grenst meteen aan de stad en dat hoor je en zie je! Bijzondere geluiden hebben we al gehoord! Gisterenavond hebben we direct de proef op de som genomen voor wat betreft het eten. Een lokale avondmarkt! Aan vis durfde we ons nog niet te wagen, daarom maar nasi met kip gegeten. Was erg lekker! En dat voor 3 Ringit = 0,75 euro!!!! Drank is duurder: een baco kost 3 euro en een biertje (640 ml) ook voor 3 a 4 euro.

Mangrove
Vandaag lekker uitgeslapen (we zitten nu lekker in het Azie ritme) en daarna per taxi naar het Kota Kinabalu Wetland Centre gegaan. We verwachtten waarschijnlijk iets te veel, want het viel nogal tegen. Voorheen werd het Bird Sanctuary genoemd maar we hebben welgeteld 3 witte reigers gezien…. Het wetland bestond verder uit een mangrovebos waardoor een houten pad was aangelegd. Was leuk, maar niet hilarisch. Een kleine waterslang en enkele hagedissen gezien. Daarna een taxi gedeeld met twee senioren, Brits van oorsprong, maar inmiddels al 40 jaar Australisch. Was grappig: zij komen voor een weekje Borneo alleen om de Orang Oetans te zien.

Morgen: de klim
Via de grootste moskee zijn we uiteindelijk naar het strand gegaan. Even relaxen want morgen start onze grote klim naar de top van de Mount Kinabalu. De verhalen hier in het hostel lopen uiteen van vreselijk-nooit-weer tot geweldig-nooit-zoiets-moois-gezien…. We gaan het meemaken… en als ik het overleef…. tot de volgende post!!

Op het strand van Kota Kinabalu

Het houten wandelpad in de mangrove / wetlands

Uitzicht op de nightmarket vanaf de derde verdieping van ons hostel

Nasi met kip op de nightmarket

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.