browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Oerwoud!

Posted by on 29 september 2008

We zitten momenteel midden, maar dan ook echt midden in het oerwoud van Danum Valley. Geen bereik met de telefoon, ik internet dan ook momenteel aan het bureau van de manager van het superdeluxe Borneo Rainforest Lodge. Erg gaaf.
We hebben inmiddels weer veel mooie dingen gezien. Helaas even geen foto’s, die staan op de mobiele harde schijf en die heb ik wegens light travelling niet meegenomen.
De Orang Utans waren ge-wel-dig! Wat een bijzondere dieren zijn dit toch. In het Sepilok reservaat worden de kleintjes opgevangen en zodanig opgevoed dat ze weer terug in het wild gezet worden. Maar omdat de stap van kooi naar het oerwoud voor sommigen wat groot is, hebben ze twee keer per dag een voermoment. En daar maken sommige Orangs nog steeds gebruik van! En dus ideaal voor de toeristen (beetje commercieel, maar de enige kans om ze zooo dichtbij te zien).
Van Sepilok uit zijn we verder gereisd naar Sandakan waarvandaan we een overnachting hadden op Turtle Island. En jawel: ook die hebben we gezien. Ook hier een beetje commercieel maar vooral educatief bedoeld: de vrijlating van nestjes pas uit het ei geklommen schildpadjes. Na het eten wordt je door de rangers opgehaald om een mama turtle (Green Turtle) te zien die op dat moment op het strand haar eieren aan het leggen is. Omdat ze dan in trance is, storen we kennelijk niet.
De eieren worden direct uit de kuil gehaald en in een soort broed-plaats opnieuw begraven. Dat doen ze om de roofdieren (waaronder ons, mensen) niet de kans te geven deze schijnbaar delicatesse op te graven en op te eten. Zo proberen ze deze uitstervende schildpadden te beschermen.
Na terugkomst in Sandakan met de taxi naar Lahad Datu. Zo’n 3 uur rijden. Van daaruit met een transfer busje het regenwoud in! Drie uur over een gravel weg midden naar het Rainforest Resort in de jungle! Erg gaaf, zoals al gezegd!
Gisteren en vandaag al enkele trekkings gedaan. Al genoeg wildlife gezien en zelfs een mama Orang Utan met kleintje, hoog in een boom!
We blijven hier nu nog 1 nacht en gaan morgen weer richting Sepilok, met een tussenstop in een andere jungle lodge. We gaan morgen nog een tocht maken over de langste rivier van Borneo: de Kinangbatang rivier. In Sepilok pikken we onze duiktassen weer op om richting Semporna te reizen. Daar blijven we twee nachten om te wachten op de pick-up naar Mabul Island! En dan…. lekker duiken in het belachelijke warme water… zo’n 28-30 graden!
Tot de volgende keer, hopelijk met foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.