browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Onderwater!!!

Posted by on 6 oktober 2008

Zo, de eerste paar dagen duiken zitten erop. Echt mooi hier! Ook boven water ;-)). Mabul is een klein eiland waar je in 45 minuten rond loopt. Er is een klein dorpje met school en moskeetje. En er zijn twee grote resorts (1 ervan is waar wij zitten) en een nog luxer Waterbungalow resort. Dan is er nog een shabby duikresort op het eiland en ze hebben hier het zeelandschap enorm vervuild door er een nep-olieplatform in te bouwen en daar ook een duikresort van te maken. Zo lelijk! In primaire kleuren geschilderd en echt met van die kleine raampjes en op stalen buizen.

Eilanden
Verder liggen hier omheen nog twee belangrijke duikeilanden: Kapelai en Sipadan. Kapelai was ook een echt eiland met bomen enzo maar dat is helemaal weg ge-erodeerd en je ziet alleen nog een zandbank. Sipadan is onbewoond sinds 2004 en verklaard tot een marine park. Daarom mogen hier maar een tiental mensen per dag duiken. Helaas… wat van horen zeggen moet het daar echt paradijselijk zijn. Op Mabul en Kapelai is behoorlijk veel zweefvuil in het water en is het zicht tussen 10 en 20 meter. Maar we vermaken ons toch wel hoor!

Golfkarretje
Het resort is luxe en de buffetten met eten heel goed. Heb al vier dagen geen rijst meer hoeven eten ;-)). De opslagplaatsen voor de duikspullen is perfect en je vest en lood wordt iedere keer voor je gedragen naar de boot waar je op dat moment mee weggaat. Gisterenavond hebben we een nachtduik gemaakt en daarvoor moesten we naar de andere kant van het eiland om het water in te gaan via de steiger en trap. Maar we gingen niet lopend… met een golfkarretje werden we gebracht! Ideaal! En ze gaan hier goed om met alle duikspullen. Kledinghangers vor de pakken, genoeg spoelbakken (ook voor de camera’s) en kratten waar je je eigen duikspullen in op kan slaan.

Onder water
Dan het onderwaterleven! Veel klein spul: ik heb nog nooit zoveel verschillende soorten naaktslakken gezien! En we hebben inmiddels ook het Pygmee Zeepaardje gezien!!! Echt ienie-mini klein en goed verscholen in het waaierkoraal. Ook hebben we al een paar frogfishes gezien, bizarre beesten zijn dat toch! En een mooie mantis schrimp, heremietkreeft, enorm veel groupers, batfish, murenes, barracudas (grote scholen) triggerfish, crododilefish, veel turtles en ook hier hebben ze nemo’s ;-).

Hieronder een kleine selectie. Let op: onbewerkte foto’s want photoshop wil niet meer. Dus ik moet thuis de kleuren nog een beetje terugtoveren. De internetverbinding is ook erg langzaam, dus uploaden duurt erg lang!

Naaktslak

Naaktslak

Hawksbill Turtle

Nemo!

Garnaal in bubblekoraal

Ogen van een crocodile fish


Frogfish

Detail van een papagaaivis (bovenvin)

Frogfish


Pygmee Seahorse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.