browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hoe gaat het met de verbouwing?

Posted by on 28 maart 2009

Dat is nu zo’n beetje de meestgestelde vraag op dit moment. Vandaar maar weer een klus-update met de FAQ!

Q: Hoe ver zijn jullie?
A: Nog lang niet klaar. We zijn eigenlijk pas begonnen. Rob is bezig met het leidingwerk: electra, water, verwarming en het tegel- of stuc-klaar maken van de muren. Daarna kunnen we de vloer waterdicht gaan maken. De oude houten plankjes worden vervangen door watervast multiplaat dat we met speciaal spul behandelen voordat we hierover heen kunnen tegelen.

Q: Waarom gaat het niet sneller?
A: Omdat we naast klussen leuke dingen blijven doen, klust Rob alleen in de weekenden. En dan nog vaak alleen op de zondag. Maar het vordert gestaag.

Q: Wanneer is het klaar?
A: Ondanks dat het nu niet zo snel lijkt te gaan is het de bedoeling dat ik eind mei voor het eerst in het bubbelbad kan!

Q: Waar douchen jullie nu dan?
A: We plaatsen de nieuwe badkamer in een andere kamer. Dus we kunnen onze huidige badkamer gewoon gebruiken. Maar die begint nu echt uit elkaar te vallen, dus het wordt hoog tijd!

Q: Hoe komt het eruit te zien?
A: Op de vloer zwart natuursteen (zelfde als in onze keuken, bijkeuken en toilet). Rechts een grote inloopdouche met regendouche en handdouche. Het muurtje in de douche wordt van glazen bouwstenen. Daarvoor tegen de rechtermuur een wastafelmeubel met twee kranen en links onder de ramen een luxe bubbelbad. Op de muren proberen we zo min mogelijk te tegelen, dat blijft zoveel mogelijk wit. Achterin onder de schuine wand komt een kastje voor de handdoeken.

Q: Doen jullie alles zelf?
A: Yep. Vooral multi-talent Rob is erg handig en nu erg druk met de minst leuke klussen: leidingwerk. Tegen het eind ga ik meehelpen met tegels sjouwen, voegen en schilderen. In deze fase zorg ik voor het opruimen, in huis maar ook grof afval naar de stort rijden. Ook ben ik na elk klusweekend overal stof aan het afnemen, opzuigen en dweilen…. Tja… dat hoort nu eenmaal bij verbouwen ;-)).

Q: Mogen we nu soms niets meer vragen?
A: Tuurlijk wel. We vinden het leuk als je interesse toont!

Rob soldeert hier ter hoogte van de douche de waterleiding aan elkaar.
Linke soep: vlammen bij oud hout….;-))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.