browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monotype

Posted by on 28 maart 2009

Vanochtend heb ik tijdens schilderen geen kwast aangeraakt maar ben ik bezig geweest met experimenteren met monotype.

Druktechniek
Dat is een druktechniek waarbij je slechts een éénmalige drukgang hebt. Benodigdheden: een gladde ondergrond (bv glasplaat), drukinkt in verschillende kleuren, een paar rubberen rollers en een potloodje of paletmes, papier.

Werkwijze
Eerst breng je de inkt op de glasplaat aan, dan ga je er met een rubberen roller overheen zodat het gelijkmatig over de plaat wordt verspreid. Eventueel kras je er met een paletmes of potlood wat vormen of figuren in. Dan een stuk wit papier eroverheen leggen, met een andere rubberen roller ga je er met wat druk overheen. Papiertje eraf halen en tadaaaaa…. een drukwerkje (in spiegelbeeld dus)! En dan kun je weer opnieuw beginnen. Je kunt prima doorgaan op je vorige plaat, dat geeft soms juist een extra effect.

Productie
Op die manier kun je gemakkelijk in 1 ochtend een hele productie draaien. Soms wel 50 drukwerkjes, de een natuurlijk wat mooier dan de ander. Het leukste is als je er een passepartoutje omheen legt. Dan zie je pas of het drukwerkje mooi is geworden. Hieronder een kleine selectie van vorige week. Die van vanochtend zijn nog nat.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.