browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zelfportret

Posted by on 24 mei 2009

Dieren en de natuur zijn een favoriet schilder onderwerp voor mij. Het schilderen van mensen vind ik erg moeilijk. Zeker als het een goed lijkend portret moet zijn ;-). Vorig seizoen schilderde ik al wat portretten van onbekenden, om te oefenen met kleur en licht en donker. Dit schilderseizoen wilde ik toch eens een portret schilderen van een bekende. Om niet direct aan de hoge verwachting van anderen te hoeven voldoen, ben ik maar begonnen met een portret van mezelf. Allereerst schilderde ik mezelf van een babyfoto (1 jaar) en daarna heb ik een andere foto van mezelf gebruikt, van toen ik 4 jaar was. Ik ben best tevreden met dit eindresultaat! Hieronder een fotoserie van de verschillende fases van het schilderen.

De foto heb ik onder een vergrootapparaat gelegd om de grote lijnen in potlood te kunnen opzetten. Daar ben ik met grijze acrylverf overheen gegaan om de belangrijkste lijnen te bewaren, ook als ik er later met olieverf overheen zou gaan.

Fase 2: de eerste verflaag met kleuren

Fase 3: verder nuanceren, licht en donker op de juiste plaats zetten.

Fase 4: verder studeren op kleuren, met name de huidkleuren in het gezicht. Die bepalen mede de vorm!

Fase 5: het schilderij in zijn geheel bekijken of de schaduw- en licht partijen genoeg verschillen van elkaar.

Het eindresultaat!

One Response to Zelfportret

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.