browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Haaienvoer!

Posted by on 2 juni 2009

De kop is er af! De eerste paar dagen van onze vakantie in Zuidelijk Afrika zitten erop. We rijden lekker rond in onze huurauto: een Toyota Quantum die hier in Zuid-Afrika als taxibus wordt gebruikt. Kun je je voorstellen hoeveel mensen langs de weg naar ons zwaaien: ‘Taxi’ … Erg grappig!

Zaterdag vertrokken we rond 16.30 uur richting luchthaven. 26 uur later kwamen we aan in Gordonsbaai, bij het huis van de ouders van André. Daar werden we warm onthaald door vele vrienden van André. Een echt welkomstfeestje! Een lange reisdag maakte dat we een toch al tegen elven in bed lagen.

Zaterdagmiddag: vertrek uit Eindhoven naar Dusseldorf!

De zon zakt weg achter de tafelberg!

Onderweg vanuit Gansbaai naar Gordonsbaai. Slecht weer op komst!

Ons uitzicht vanuit het huis van de ouders van André in Gordonsbaai. Op de achtergrond de tafelberg die helaas vaak in de wolken zit.

De auto heeft 10 zitplaatsen en de achterste bank en stoel hebben we eruit gesloopt. Daarmee hebben we genoeg ruimte om alle spullen in te vervoeren voor onze trip. We hebben inmiddels al heel wat geshopt: kampeerspullen, eten, drinken, outdoorspullen enz.

Maar vandaag hebben we iets van onze things-to-do-before-you-die lijst kunnen afstrepen: shark cage diving! Hier in Gansbaai in Zuid-Afrika is de beste plek ter wereld om dit te doen. Het was erg gaaf! Met een boot voeren we eerst richting een kleine eilandengroep. Daar zit een flinke kolonie zeerobben en dat is perfect haaienvoer (gelukkig ;-).

We hadden erg veel geluk: na amper 10 minuten vissenkoppen en vissenbloed in het water gegooid te hebben, zagen we de eerste exemplaren. Wat een enorme beesten zijn het!!! We voelden ons alsof we zelf midden in een National Geographic documentaire zaten! Super gaaf!Ze komen dus echt een eindje het water uit om het aas te pakken. Geen vliegende haaien, die zitten op andere plekken in de oceaan. Nadat we ze 5 minuten hadden bekeken vanaf de boot, snel de wetsuits aan (7mm), 4 kilo lood over je schouder (!), maskertje op en dan de kooi in… wel opletten waar je hem vastpakt! Het was vreselijk koud water (14 graden) maar zodra je de haaien ziet, is het wel erg gaaf en vergeet je de kou een beetje.

Zodra de bemanning op de boot de haai ziet aankomen roepen ze ‘down-down-down’ en kun je je koppie onder water steken. Dan kun je zien hoe het dier het aas opeet. Het zicht was zo’n 3 meter, dus je zag ze niet goed aankomen. Maar ze kwamen echt heel dichtbij, zowat tegen de kooi aan. In totaal hebben we zo’n 5 verschillende haaien gezien varierend van 3 tot 5 meter lang! Het was echt super gaaf. We waren eigenlijk totaal niet bang. Het was eerder fascinerend en enorm indrukwekkend!

Aas: tonijnenkoppen

Vanuit de kooi!

Best scary als ze op de kooi komen afzwemmen en dan net op tijd afbuigen!

Onder water gefilmd:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Vh-b51EZKjM&hl=nl&fs=1&rel=0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.