browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Maanlandschappen in Namibië

Posted by on 8 juni 2009

Deze blog tik ik vanuit een internetcafé in Swakopmund, Namibië. Er is weer een aantal dagen met waanzinnig mooie dingen verstreken en ik heb niet genoeg tijd om die allemaal hier neer te schrijven. Vandaar wat foto’s met onderschriften. Gewoon wat geduld… de live verhalen volgen over een paar weken!

Vandaag een quadtour gemaakt van 2 uur door de duinen. Echt helemaal te gek! We reden allebei op een semi-automaat. Daarmee kun je wel schakelen, maar zonder koppeling. Ging best hard, ik gok max 60 km per uur.

En vanmiddag reden we naar Cape Cross (Kaap Kruis) voor de mega Seal Colony. Stinken dat het daar deed! Maar ook weer erg gaaf! En met onze mega zoomlens maak je dan schattige foto’s!
Totaal verlaten wegen in een onherbergzaam maar erg mooi landschap. Dit is een asfaltweg (teerpad op z’n afrikaans) maar we hebben ook al heel wat gravel road achter de kiezen.

Maanlandschappen in allerlei vormen. Het blijft boeien.

Het is winter hier en dat betekent erg weinig water. Toch moesten we hier even door een rivierbedding rijden.

De zonsopkomst in Sossusvlei, Sesriem, het grootste duinengebied van de wereld (zeggen ze). Heel vroeg op, koud maar erg de moeite waard!

Onderaan de duinen staan prachtige dorre bomen. Erg fotogeniek. Deze boom zal vast al duizenden keren zijn gefotografeerd.


We hebben ook een wandelingetje gemaakt door de grassen.

Een zonsondergang met zicht op de oranje duinen van Sossusvlei

Dit is bij het plaatsje (3 huizen) Solitaire. Misschien ken je het boek va
n Ton van der Lee wel? Google anders ff! Een bijzonder verhaal dat zich hier afspeelde. De figuur Moose komt voor in het verhaal en hieronder zie je hem samen met Rob zijn heerlijke apfelstrudel showen. Erg lekkere taart!

We passeerden ook de Steenbokskeerkring!

Picknick in het desolate landschap!

De kokerboom, een beschermde boom die vooral in Namibië voorkomt! En hij bloeit in de maanden juni en juli! Hebben wij mazzel!

Dit is onderweg naar Swakopmund, vlakbij Walvisbaai. Een duinengebied waar het ontzettend waait! Dan krijg je dit soort spooky plaatjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.