browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nog even genieten

Posted by on 24 juni 2009

Back in Capetown

Inmiddels zitten we na ruim 7300 km (!) weer in Gordonsbaai, vlakbij Kaapstad. We zijn vandaag naar Kaap de Goede Hoop gereden. Een mooi natuurpark met prachtige uitzichten over de oceanen. Het is hier momenteel winter en een fikse storm zorgt voor afwisselend regen en zonneschijn. Het is niet warm (14 graden) maar wel erg gaaf om de zee zo angstaanjagend hoge golven te zien maken! We reden vandaag ook langs een pinguïnkolonie. Ook weer erg schattig, want je kon er zeer dichtbij komen.Capetown

Morgen wachten ons de wijnestates in Stellenbosch en vrijdag gaan we de ‘mothercity of the Cape’ bezoeken. Zaterdag gaan we weer richting vliegveld en zondag landden weer in Dusseldorf. Hieronder wat foto’s (lekker door elkaar heen… maar net zo leuk!) en wat verhalen.

Ons vier het baie goed gereisd 😉

Roofvogel in Kalahari

Aalscholvers op Boulders Beach, vlakbij Kaapstad

Okavango Delta (Botswana) uitzicht vanaf de ontbijttafel

Steaks uit Namibië… 12 euro voor 2 kilo!!!

Boulders Beach love couple


Kaap de Goede Hoop!


Baby hyenas in Etosha Namibië

Etosha, Namibië

Etosha Water Pan

Leeuw in Etosha

Tochtje met mokoro (houten kano) in Okavango Delta


Prachtige olifanten in Etosha… de mooiste en grootste die we ooit gezien hebben!

Een paar dagen geleden…

De punt van de mokoro klieft door het riet. Het is zeven uur ’s ochtends en net licht aan het worden. We zitten in een houten bootje, een soort kano, gemaakt van de stam van de sausage tree. Onze ‘poler’ is Cox. Na een paar minuten raken we gewend aan het wiebelen en kunnen we rustig om ons heen kijken en genieten van de Okavango Delta.

Veel water

Het is in de Delta erg nat, het heeft onlangs veel geregend en daardoor is het wild spotten wat moeilijk. De dieren hoeven nu niet perse bij bepaalde waterputten te drinken. Er is overal water zat!

Vliegen

De vlucht over de Delta was ook magnifiek! Helaas geen grote kuddes gnoes voorbij zien rennen, maar nietemin een tocht die zeer de moeite waard is! Veel te snel landden we na 20 minuten op het eiland waar ons tented camp Oddballs zich bevindt. We sliepen in iets grotere koepeltenten op een dubbel matje mét dekbed! De nachten waren ook hier fris maar zeker niet koud. Echt een topplek! ’s Nachts hoorden we het typerende geluid van de hippo’s. Helaas zagen we ze niet van heel dichtbij. Maar misschien is dat ook maar beter, het is het gevaarlijkste dier en doodt per jaar meer mensen dan leeuwen.

Meatborder

Na de Delta reden we met ons geweldige Toyota busje weer richting de Namibische grens. Daarvoor moesten we eerst nog even via een meatborder. Dat is een typisch Botswana fenomeen: ze zijn hier zo bang voor mond- en klauwzeer dat ze kris kras door het land meatborders hebben ingesteld. Elke auto wordt gecontroleerd of er rauw vlees in zit en dan moet iedere inzittende zijn schoenen door een badje met desinfectiemiddel halen. De auto rijdt door een badje met hetzelfde spul.

Wij dachten in Maun (ook Botswana) lekkere steaks gekocht te hebben die we wel mochten meenemen. Nee dus… Bij deze meatborder waren ze streng en moesten we het achterlaten of ter plekke klaarmaken en opeten. Het was 11.00 uur ’s ochtends en hadden geen zin in steaks. Maar we gunden het de lui aan de meatborder niet om deze geweldige steaks te eten. Er loopt nu in ieder geval tijdelijk een heel gelukkige hond in de buurt van Maun 😉 Die heeft zo’n 2 kilo vlees in 1 keer naar binnen gewerkt!

Nog een keer Namibië

Na deze teleurstelling belandden we net na de grens op een totaal verlaten camping Zelda Game Farm. Die hielden 4 Cheetas en een Luipaard in een kooi. Als een soort attractie voor de gasten. Beetje sneu, maar wel een geweldige kans om ze van dichtbij te zien, dus even de principes opzij. En ’s avonds geen steaks maar vegetarische pasta… ook lekker grrrrrrr….

Onweer

Hierna weer een lange reisdag richting de grens met Zuid-Afrika om daar onze laatste gamedrives te doen: in de Kalahari Transfrontier Park. Het weer sloeg om naar hevige regenbuien en onweer. Op de camping (opnieuw totaal verlaten) zo’n 150 km voor de Kalahari moesten we onze geweldige braai met steaks zelfs onderbreken voor de regen. We wachtten tot het overging onder het afdak van het toiletgebouw!

Kalahari

Dit klinkt zo exotisch, maar was voor ons een enorme tegenvaller. Er loopt 1 lange weg van het ene kamp naar het andere kamp. Die weg loopt parallel aan de drooggevallen rivierbedding en dat maakt dat je bijna niets ziet door de hoge wal. Ok, we zijn verwend door het prachtige Etosha, maar we hoopten hier de mooie Kalahari leeuwen met zwarte manen te zien. Helaas bleef het bij grote kuddes springbok, gnoe en veel struisvogels. We hebben hier wel veel mooie roofvogels gezien.

Meer verhalen en foto’s? Dat kan… bel en kom gerust langs voor een avondvullend programma ;-)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.