browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Girafje de fles geven!

Posted by on 18 september 2009
Via AndrĂ© die op de Beekse Bergen werkt, mochten we van dichtbij komen kijken hoe baby giraf Akwanda werd gevoerd. Met de fles want ze dronk niet bij haar mama. Heel bijzonder om mee te maken. De grote giraffen zijn erg nieuwsgierig en kwamen ook een kijkje nemen. De foto’s zijn soms wat donker en bewogen, dat komt omdat we geen flits mogen gebruiken omdat de dieren daar natuurlijk van schrikken.


Voor André is het ook bijzonder om te mogen voeren. Hij verzorgt normaliter chimps!
Twee andere baby girafjes drinken gelukkig wel bij moeder en tante.
De flesjes met melk worden klaargemaakt in een andere stal waar de olifanten staan! Ook helemaal niet vervelend om daar even te mogen kijken!
De girafjes krijgen trouwens een mix van babypoedermelk, eiwitpoeder en koffiemelk. Per dag krijgt ze 5 x de fles, de bedoeling is dat ze 1 liter per keer binnen krijgt. Dat lukt niet altijd omdat ze nog geen zuigreflex heeft ontwikkeld. Dus de melk loopt haar keel binnen en dat slikt ze dan door. Hopelijk gaat ze snel zelf drinken!
Olifanten en giraffenverzorger Raymond demonstreert hoe de olifanten geleerd word om met targets te werken. Zodra ze de stok met balletje aanraakt en een opdracht uitvoert (bijvoorbeeld voet laten zien) krijgt ze een appel of wortel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.