browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Twitterfeest – huh?

Posted by on 2 april 2010

Twitteren is voor nerds. Zo denken veel mensen (incl mijn lief ;-)) erover. Toch is dit nieuwe social medium juist ideaal voor mensen die wel graag contact zoeken met andere mensen. En voordat je denkt: ‘ieuw… ranzig’! Dat is het dus helemaal niet. Maar…waarom twitter ik dan?
Openbare SMS
Ik zie twitter als een soort openbare SMS die je de wereld in stuurt. Het is de www van Hyves. Wat doe je, waar ben je, waar denk je aan. En daar kunnen anderen op reageren. Dat levert leuke reacties op of antwoorden op een vraag je die hebt. Als je in je tweet (zo heet een twitterbericht) #durftevragen zet, kun je er op rekenen dat je van bekenden en onbekenden antwoorden krijgt. Verrassend en erg behulpzaam.
Volgers
Ik krijg er in ieder geval positieve energie van. Ok, een deeltje van je leven wordt openbaar, maar dat heb je helemaal in eigen hand. Daar krijg je betrokken ‘followers’ voor terug. Volgers zijn vrienden, bekenden, collega’s, zakenpartner en totale vreemden. Dat laatste is ook leuk want dat zijn mensen die jouw tweets de moeite van het lezen waard vinden. En soms volg ik hen ook terug omdat ze bv in dezelfde branche werken of dezelfde interesses hebben. Zo ben ik ook in contact gekomen met toen nog voor mij onbekende collega’s die onderling twitteren over nieuwe ontwikkelingen. En zo heb ik ook een spreker benaderd die iets over crowdsourcing kwam vertellen aan de collega’s. En via die volgers kom ik ook nog eens op interessante sites over reizen, fotografie en duiken.
Nieuws
Ook volg ik de tweets van organisaties of van nieuwsmediums om via twitter doorlopend het laatste nieuws te kunnen lezen. Pauw en Witteman en De Wereld Draait Door kondigen hun gasten aan, de NOS, Volkskrant en Nu.nl de headlines van het nieuws en ga zo maar door. Ook de politie stuurt inmiddels per gemeente persberichten via twitter uit, dus ook daar maatwerk!


Twitterfeest
Maar dan… een twitterfeest? Via twitter kan het snel gaan. Een van de mensen die ik volg twitterde het idee rond of het niet tijd werd voor een feestje van en voor tweeps (twitteraars). De Effenaar in Eindhoven vond dat zo’n goed idee dat ze een ruimte beschikbaar stelde. Let wel: gratis! Spontaan boden aantal andere tweeps uit Eindhoven e.o. zich aan om een logo te ontwerpen (de twittervogel met feestmuts) en een site te bouwen! Bands konden zich vervolgens opgeven om mee te doen en via stemmen op de site van Twitterfeest kon iedereen zijn/haar voorkeur uitspreken. Daar is het programma uit voortgekomen en het feest was rond. Vanavond dus in de Effenaar! Ik word zo blij dat het lukt om in deze tijd zoiets van de grond te krijgen! Totaal belangeloos en met veel enthousiasme werd dit feest op redelijk korte termijn in elkaar gezet. En daarom ga ik vanavond ook. Supporter van het positief denken!

Nieuwsgierig?
Kun je of wil je niet komen en ben je toch wel benieuwd? Volg het feest dan live via de internetuitzending of kijk welke foto’s er allemaal gemaakt worden.
Ik heet in twitterland @lieskaptein, dus houd die naam in de gaten als je wilt weten waar ik uithang! Mijn tweets verschijnen trouwens ook automatisch in dit blog (zie aan de linkerkant). Ook de foto’s die ik twitter komen hier voorbij.

3 Responses to Twitterfeest – huh?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.