browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Duiken in een marmergroeve

Posted by on 1 juni 2010

[slideshow]

In België zijn verschillende (marmer)groeves geschikt gemaakt voor duikers. Na de winning van de grondstof lopen vanzelf vol met water, of worden een handje geholpen. Vaak is het zo dat een duikvereniging de groeve (ook wel carrière genoemd) exploiteert. Zij zorgen ook voor een omkleedruimte, vulstation, kantine en voldoende parkeerplaatsen. In de oude groeve worden vaak ook objecten geplaatst zoals buizen en silo’s om doorheen te zwemmen en wat vis uitgezet.

Plattegrond duikstek marmergroeve Vodelee

Afgelopen zondag togen we met een clubje duikers naar Vodelée in België, dichtbij de Franse grens. We kregen een lift van Michel. De groeve daar is eigenlijk voor CMAS duikers only, maar via connecties konden wij als PADI-duikers hier ook eens duiken. Het weer werkte totaal niet mee, voortdurend regen. Het water was koud, heel koud! De duikcomputer gaf 11 graden aan! De  helderheid van het water maakte wel veel goed, 10-12 meter zicht. In het water vonden we een skelter, een YPR voertuig, een speelgoed onderzeeër, een paar beeldjes, tuinkabouters en een olifant. Ook zagen we enkele forse karpers en steuren. Na twee duiken, een heerlijke lunch (bereid door de Belgische gastheer Patrick) en een warme chocomel cq. Chimay toe, reden we de 230 km weer terug naar Eindhoven.

One Response to Duiken in een marmergroeve

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.