browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Twit-pikken

Posted by on 3 juni 2010

Met internet en de nieuwe media zoals Twitter gaat het snel met de nieuwsvoorziening maar ook met de nieuwsgaring. Vanochtend werden we ons kantoor uitgejaagd omdat er een forse rookontwikkeling zou zijn bij het spoor. Braaf liep iedereen met de trap naar beneden (sommigen met de lift *foei*) om buiten te wachten. Maar nieuwsgierig als ik (en enkele andere collega’)s zijn, liepen we niet richting centrum maar richting de rook (*dubbelfoei* *voorbeeldfunctie*).

De brandweerauto’s waren al weer op de terugweg, het enige dat we nog zagen was een klein hoopje karton dat al met veel schuim was geblust. Toch maar even een foto gemaakt met de mobiel en via Twitpic verspreid. Tien minuten later een journalist van het ED aan de lijn: of hij mijn foto mocht gebruiken op de online krant. Tja zo gaat dat dus. Twitpic is een site waarop je je foto’s plaatst en die worden direct doorgeplaatst op je Twitteraccount. Journalisten gebruiken vaak Twitpic foto’s omdat toeschouwers van incidenten er sneller dan een persfotograaf kunnen zijn. Ze ‘pikken’ de foto’s voor hun eigen nieuwsbericht. Netjes dat de krant even belt voor toestemming!

2 Responses to Twit-pikken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.