browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

World Ocean Day

Posted by on 4 juni 2010

Op 8 juni wordt World Ocean Day ‘gevierd’. Over de hele wereld houden diverse milieu- en natuurorganisaties, dierentuinen en ook duikverenigingen acties. Ze organiseren bijvoorbeeld evenementen om zo aandacht te vragen voor de bescherming van zeeën en oceanen.

Vis gezond?
In vis zitten veel goede voedingsstoffen voor de mens. Maar het beste voor onze planeet op dit moment zou zijn om helemaal géén vis te eten. Als je toch een visje wil eten, kun je dat het beste maar af en toe doen en kies heel bewust de juiste vis uit. Eet alleen vis die duurzaam gevangen is, die niet met uitsterven bedreigd wordt en eet alleen vis die niet ernstig vervuild is. In de viswijzer van het Wereldnatuurfonds (WNF) en de Stichting Noordzee staat welke vis verantwoord gevangen is en die je dus met een gerust hart kan eten.

Zeeënmarkt
Komend weekend draag ik ook een klein steentje bij. Samen met Wendy sta ik komend weekend op de Zeeënmarkt in het Oceanium van Diergaarde Blijdorp. Die dierentuin organiseert allerlei evenementen in het weekend vóór World Ocean Day om bezoekers en vooral kinderen bewust te maken van het nut van oceanen. Wendy en ik staan in een informatiekraam om te laten zien hoe mooi de onderwaterwereld is.

Bedreiging

Als je de foto’s ziet van de vele prachtige soorten vissen weet je zeker dat het zonde is als dat door menselijk toedoen verdwijnt! Denk ook even aan de huidige natuurramp die zich in de Atlantische Oceaan afspeelt momenteel!

In onze marktkraam vertellen we over wat we allemaal zien tijdens onze duiken en vooral hoe duikers en snorkelaars zelf iets kunnen doen om de oceanen en zeeën te beschermen.

Scuba Eco
Safe Diving is een betrokken duikschool en -winkel die zich ook verantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van het Nederlandse duikwater. Vandaar dat ze vanaf 13 juni deelnemen aan het Scuba Eco project. Vanaf dat moment gaan duikers van Safe Diving de kwaliteit van de Bosmolenplas in Weert en Aquabest in Best meten.

Die meetgegevens komen in een online database die wetenschappers in staat stelt onderzoek te doen naar de waterkwaliteit. Kleine veranderingen in het water zijn met het blote oog niet zichtbaar. Door middel van de metingen wordt zichtbaar of de kwaliteit achteruit gaat en dan kan er actie ondernomen worden. Door de ‘adoptie’ van deze twee zoet water plassen voor het Scuba Eco project laat Safe Diving zien ook oog te hebben voor de duikstekken in Nederland. Op 13 juni kun je zelf gaan kijken hoe de eerste metingen worden verricht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.