browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hey Hey!

Posted by on 16 augustus 2010

[slideshow]

Zo wordt je in Stockholm door iedereen begroet: hey hey! Klinkt schattig en tegelijk ook wel heel vertrouwd. Zo als meer Zweedse woorden. Het is net als met Zuid-Afrikaans, als je het ergens ziet staan en je leest het hardop, dan kun je er best wat van maken.

Stockholm is een erg mooie stad! Prachtige gebouwen, schoon en veel vriendelijke mensen! Het heeft een schattig oud stadscentrum, Gamla Stan en daaromheen verschillende wijken. Ons hotel zat in een chique wijk met mooie bomen langs de lanen. Maar eigenlijk is de hele stad de moeite waard. We waren er te kort om alles te zien, maar we hebben een goede indruk.

De Gamla Stan is een klein eilandje met allemaal oude pandjes en de belangrijke gebouwen als het Koninklijk huis en regeringsgebouwen. En daar zitten de leuke boetiekjes en gallerietjes. Helaas is alles in Zweden erg duur. Het eten en drinken maar ook kleding bijvoorbeeld. Een biertje kost €7, een wijntje €10! Gelukkig hadden we al in Nedeland (lekker Hollands) een klein flesje Bacardi en whisky gekocht. Do-it-yourself booze 😉

In het centrale deel van de stad staat een moderne obelisk in een fontein, de Sergels Torg. Omdat het zo warm was, zochten de mensen daarin verkoeling! Op dat plein waren ook allerlei optredens te zien, het was cultuurweekend. Te vergelijken met Boulevard in Den Bosch of De Parade in Utrecht. Veel volk op de been en overal gratis optredens.

Uiteraard hebben we ook wat Zweeds design gekocht in een leuke winkel: Stockhome. Ok, ‘design’ is misschien een groot woord, maar de rubberen deurstoppers doen nu wel hun werk op een stilistisch-verantwoorde manier 😉

One Response to Hey Hey!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.