browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Flux/s

Posted by on 12 september 2010

[slideshow]

Strijp-S wordt dé plek voor creatievelingen, kunstenaars, innovators en allerlei hippe bedrijven. Nu is het vooral nog een troosteloze verzameling oude Philips kantoorgebouwen. Sommige gebouwen zijn enorm fotogeniek maar je moet er wel doorheen kunnen kijken 😉

Op Strijp-S worden allerlei festiviteiten gehouden, waaronder dit weekend kunstenfestival Flux/S Omdat het vooral binnen te doen was, besloten Rob en ik van een saaie regenachtige zondag een cultureel verantwoorde middag te maken. En dat is gelukt! Flux/S is erg de moeite waard. Video-installaties, muziek, dans, exposities. Er was vanalles wat. Het leukste vind ik toch als een kunstenaar iets verrassends weet te maken van op zichzelf geen bijzondere onderwerpen.

Trommels waarin een speaker is gemaakt die in een grote industriële ruimte ineens gaan spelen. Ik schrok me een ongeluk, maar kon de installatie daarna wel erg waarderen. Erg mooi verdeeld ook over de hele ruimte.

Een ballon aan een touwtje die door ventilatoren zachtjes wordt weggeblazen onder muziek van Tsjaikovsky . Onderaan de ballon een grote zwarte merkstift die lijnen trekt op een groot wit vlak. Subtiel en erg mooi! We bleven er naar kijken!

In Make a snake had de bezoeker zelf invloed op het verloop van het kunstwerk. Over bestaande lijnen mocht je een sticker plakken achter de laatste die geplakt was. Je moest eerst over de hele gestickerde lijn lopen en als je geluk had, mocht je bij een kruispunt zelf de nieuwe richting bepalen.

De zeepbellen installatie zorgde voor een mooie weerkaatsing van kleuren. Om de zoveel tijd verdween de constructie van ijzer en touwtjes in de zeepsopbak om direct daarna weer omhoog getrokken te worden. Omdat een raam open stond, speelde die ook een rol bij het blazen van de vormen in het zeepsop.

Na de kunst zijn we nog even naar Area 51 gelopen, het skatepark van Eindhoven. Erg leuk om al die lefgozers (groot én verbazingwekkend klein (5-6 jaar!) op skates of skateboard te zien stunten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.