browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Segway

Posted by on 30 september 2010

Eindhoven viert elk jaar dat ze bevrijd is. Ter gelegenheid daarvan is er elk jaar vanaf 18 september de lichtjesroute te bewonderen! De bevrijding van Eindhoven door de geallieerden was op 18 september 1944. De soldaten werden door de Eindhovenaren verwelkomd met lampen achter de ramen.

Geschiedenis
Op de site van de Lichtjesroute lees ik: “Eindhoven, de stad van Philips waar het gloeilampje is uitgevonden en decennia lang is geproduceerd. Eindhoven, één van de steden die zwaar te lijden had onder de tweede wereldoorlog en op 18 september 1944 door de geallieerden werd bevrijd. Om uiting te geven aan de blijdschap van de bevrijding van WO II en de dankbaarheid om in een vrij land te mogen leven, werd in Eindhoven de bevrijding jaarlijks herdacht middels onder meer, de voor deze stad zo eigen lichtjesroute. Vanaf 1945 werden, van 18 september tot de tweede zondag in oktober, in en aan huizen, tuinen, straten, pleinen en plantsoenen ornamenten van lichtjes gemaakt, projecten die relateerden aan de bevrijding, Nederland en Eindhoven. Het vele werk werd verricht door talloze vrijwilligers. Eindhovenaren en streekgenoten fietsten, en reden later ook met auto’s, door de feestelijk verlichte stad om samen met familie, vrienden en kennissen elk jaar weer even stil te staan bij het grote goed van vrijheid en democratie.”

Mooi toch?

Omdat Rob in de bijna 20 jaar dat hij hier woont, de route nog nooit had gereden, wilde we dat dit jaar goedmaken. Niet per auto, niet fietsend maar per Segway! De VVV organiseerde deze leuke combi! En het was erg geslaagd. De Segway rijdt en stuurt soepel, heel intïutief. Het afstappen is het spannendste 😉

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3IdGPZsPuzc]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.