browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Binary Large Object

Posted by on 16 oktober 2010

[slideshow]

Vanaf dat ik in de  binnenstad werkte, keek ik met genoegen naar de ontwikkeling van de Blob. Het organisch gevormde gebouw op het 18 Septemberplein.  Architecht Massimiliano Fuksas heeft een bijzonder mooi gebouw neergezet. De Blob (Binary Large Object) past prima bij de ook door hem bedachte Piazza en de bijzondere ingangen van de fietsenkelder.

Met ontzag keek ik naar de Duitse en Oostenrijkse lassers en bouwvakkers die de Blob in elkaar zette. Vervolgens de glaszetters die een enorme legpuzzel op hoogte uitvoerden. Daarna was het even stil aan de buitenkant.

Aaien
De Blob, bejubeld en bespot tegelijkertijd. Ik vind het een prachtig gebouw. Juist omdat het zo contrasteert met de statige lichttoren, de Witte Dame en de Admirant. Het glas, afgewisseld met de witte vlakken en het lijnenspel. Voor mij is het één groot kunstwerk met een hoog aaibaarheidsgehalte 😉

 

BLB Dining
Binnenin waren ondertussen interieurbouwers hard aan het werk. Op de begane grond en eerste verdieping openden begin oktober kledingwinkels. Ik ben er meteen gaan kijken, even kijken en voelen hoe die Blob er van binnenuit uitziet. Op de twee bovenste verdiepingen komen kantoren, zo las ik hier en daar. Tot die tijd huist er een tijdelijk restaurant in de Blob: BLBDining.

Styling
Tegen achten liepen we gisteren de entree binnen. Met de lift naar de 4e verdieping. Daar is de bar en kun je over de balustrade het restaurant gedeelte inkijken. Een echt WOW effect! De ruimte, het gebruik van het licht, het effect van het vele glas. Het leek of zelfs de regen die langs de ramen omlaag gleed erbij hoorde. Geslaagde styling!

Aan tafel
Na een drankje liepen we naar onze tafel. Ik koos voor de plek op de bank, helaas zat die voor geen meter. Alleen op het randje van de bank kon ik een beetje normaal zitten. Ondanks dat de ruimte enorm hoog is, heb je gelukkig niet teveel last van een kil kantinegeluid. Het is best rumoerig, maar dat valt onder de noemer gezellig. Het leek wel of de vloerverwarming op standje kernsplitsing stond! Zelfs ik had het al snel bloedheet (en dat kwam niet door de drank)!

Eten
De amuse was een mooi klein hapje met kwark en bietjes en smaakte prima. Het voorgerecht was ook prima. Ik had een biologische pompoensoep met kaaskoekjes en Rob een mix van diverse Brabantse traditionele vleeswaren (balkenbrij, hamsoorten enz). De wijntjes op de kaart zien er ook goed uit. De Rioja was wat zwaar maar de Chileense rode en Franse Chardonnay smaakten heerlijk.

Vergeten?
Daarna leek het of het personeel ons vergeten was! Na een dik uur wachten en pas nádat we hadden gevraagd hoe lang het nog zou duren kwam het hoofdgerecht pas tegen tienen op tafel. Niet leuk om zo lang te moeten wachten. Overigens leek het (aan de gezichten te zien) dat de andere gasten ook lang moesten wachten op het eten.

Uit balans
Goed, daar waren ze dan, de hoofdgerechten. Die waren lekker, maar niet echt bijzonder. En ook weinig qua hoeveelheid. Rob had kalfssukade met hete bliksem en ik een tagliatelle met bospaddenstoelen. Prima eten, daar niet van, maar voor een 3 gangen menu van €50 verwachten we wel net dat beetje extra! De toetjes waren ok. Rob koos voor het bordje met kleine stukjes kaas en brood en ik voor espresso / kahlua cocktail en vanilleijs. Was lekker maar ook niet heel speciaal. Gezien de prijs vonden we dit véél te duur voor wat we kregen aan kwaliteit, kwantiteit en de service. Daar verandert de mooie omgeving helaas niets aan! Misschien maar goed dat het restaurant er tijdelijk zit. Ze zouden het niet redden vrees ik…

Ik ben en blijf fan van de Blob, maar niet van BLB Dining!

10 Responses to Binary Large Object

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.