browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Winnaars ‘Eindhoven op een Postzegel’ bekend!

Posted by on 22 april 2011

Tijdens een geweldige slotavond is zojuist bekend geworden wie de winnaars zijn van de Eindhoven op een Postzegel ontwerpwedstrijd! Beide winnaars hebben een busreis naar Parijs gewonnen voor 2 personen en natuurlijk eeuwige roem!

Vakjury
De vakjury bestond uit Dorothée Foole (eigenaar van de Eindhoven winkel), Mary Fiers (wethouder Eindhoven), Joan van Santvoort (TNT postbode), Marc Fitters (Bossers & Fitters Makelaardij) en voorzitter Huug Schipper (grafisch ontwerper). Die laatste was zo sportief om na zijn ongelukkige uitlatingen over onze stad mee te werken aan de zoektocht naar de echte Eindhovense postzegel. Hij heeft met veel humor het juryberaad geleid en toonde zich een professionele voorzitter met veel humor.

Tijdens een avondje op het stadhuis is na ampel overleg de zegel van Pieter Buijs gekozen. Huug vertelde tijdens het juryberaad dat hij jaloers was op zulke goede kwaliteit ontwerpen en is zeer tevreden met de uiteindelijke keus voor de winnaar van de vakjuryprijs.

Publieksprijs
De publiekswinnaar kwam tot stand doordat lezers van Groot Eindhoven konden stemmen op hun favoriet via SMS. Dat leverde de mooie zegel van Monique Priem op. Klein geheimpje: haar zegel zat ook in de top 3 van de favorieten van de vakjury! Ik ben blij dat ík niet in de jury zat, maar ben wel heel blij met deze winnaars! Daar kunnen we trots op zijn!

Postzegelclub
Afgelopen maanden heb ik met veel plezier en energie meegewerkt aan dit initiatief van Noud en Manon de Greef. Zij bedachten de ontwerpwedstrijd en al snel vormde zich een enthousiast groepje dat zich geheel belangeloos inzette voor een zegel met een ziel. Heel wat avondjes en weekenden zijn gaan zitten in vergaderen (en kletsen 🙂 ), ToDo-lijsten afwerken, ontwerpen, mensen bellen, sponsoren zoeken, inzenders motiveren, jury samenstellen en niet te vergeten de communicatie en PR.  Rob heeft me heel wat uurtjes moeten missen voor de ‘postzegelclub’, maar heeft zelf ook een duit in het zakje gedaan in de vorm van een postzegelrand van MDF 🙂

Positief
Gedurende het traject bleek hoe je met die positieve insteek veel kunt bereiken. Met gesloten beurzen hebben we de hele actie voor elkaar gekregen. Sponsoren boden zich spontaan aan, zorgden voor publicaties, locaties enz. De actie begon luchtig maar werd steeds serieuzer, zeker toen TNT zich aanbood, Huug in de jury wilde zitten en we volop in de belangstelling van de Eindhovense media stonden! Geen weg meer terug 🙂 Ik heb het met liefde en veel plezier gedaan. Iets negatiefs ombuigen tot iets positiefs: je hebt het zelf in de hand!

Bedankt!
Het risico van bedankjes opschrijven is dat je iemand vergeet. Maar ik wil toch hier alle sponsoren, inzenders, juryleden, technische mannetjes en de pers bedanken voor hun belangeloze inzet en aandacht voor de actie. En natuurlijk mijn Rob die me lekker mijn gang liet gaan 🙂  Maar vooral een dikke dankjewel aan mijn postzegelmatties: Noud, ManonIngrid, Nicolien, Marc en Mike. Samen hebben we iets bijzonders voor Eindhoven neergezet. Een geweldige ervaring die ik beslist niet had willen missen!

Tot slot
De Eindhoven op een postzegel(s) zijn te koop! Via de site van TNT kun je binnenkort de winnende zegels bestellen en zo zélf Eindhoven op de kaart zetten 🙂

De beelden van de presentatie

2 Responses to Winnaars ‘Eindhoven op een Postzegel’ bekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.