browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Texel

Posted by on 17 mei 2011

Eindelijk kon het verjaardagscadeau van P. worden ingewisseld: een tandem-parachutesprong op Texel! De weervoorspellingenย waren niet al te best maar gelukkig werd er gewoon gesprongen.

Het weer was zondag half tot zwaarbewolkt maar droog. Voor vier personen hadden we vooraf gereserveerd maar uiteindelijk gingen 5 van de 6 daadwerkelijk de lucht in om vrijwillig uit het vliegtuig te vallen ๐Ÿ™‚

‘Ab-so-luut niet’
Mij dus niet gezien ๐Ÿ™‚ Ik heb mega hoogtevrees en krijg al een knoop in mijn maag als ik alleen al naar de filmpjes kijk waarin mensen een vrije val maken. En dat terwijl ik snelheid of een achtbaan totaal niet eng vind. Nou ja, ieder zijn afwijking zullen we maar zeggen ๐Ÿ™‚

Eiland
Texel is een groot eiland en het voelt eigenlijk niet als een eiland als je er overheen rijdt. Het doet meer denken aan Zeeland. Vlieland is een stuk kleiner en vind ik daarom wat charmanter. Daar kun je makkelijk alles met de fiets doen en het heeft meer een bijzonder karakter.

Slufter
De slufter is een erg mooi natuurgebied op Texel. De zee heeft daar vrij spel en stroomt landinwaarts. Door eb en vloed ontstaat een bijzonder getijdegebied waar een grote diversiteit aan vegetatie en dieren te vinden is.

Ecomare
Ook bezochten we het zeehondencentrum maar tegenwoordig vooral educatief centrum voor de Waddenzee Ecomare. De meeste zeehonden waren uit logeren omdat de bassins werden gerenoveerd. Toch hebben we er een paar gezien. Daarna nog op het strand uitgewaaid en tegen vijf uur de boot naar Den Helder gepakt. Een erg geslaagd en leuk weekend was helaas weer voorbij!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.