browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

HTC Sensation

Posted by on 20 juni 2011

Nu ik mijn nieuwe mobiel, een HTC Sensation, een week of drie in bezit heb, is het tijd voor een review 🙂

Waarom dit toestel? Ik had mezelf beperkt tot twee Android toestellen: deze HTC en een Samsung Galaxy S2 Ik had me geörienteerd op de nieuwste modellen en wilde een supersnel toestel. De grootste ergenis van mijn oude telefoon (Nokia N97) was de trage bediening, het niet snel kunnen wisselen tussen applicaties en vooral dat veel van die handige en hippe apps van de iPhone of Android niet beschikbaar zijn voor Symbian, het besturingssysteem van Nokia. 

Harde eis
Ik heb sinds 1999 een mobiele telefoon en heb nog nooit andere merken dan Nokia gehad. Als je gewend bent aan de menustructuur en bediening, zijn het superfijne toestellen. De laatste maanden heb ik goed gekeken naar wat ik wilde. Een van mijn ‘harde’ eisen was een apart qwerty toetsenbord. Dat bevalt mij erg goed en de paar keer dat ik met een touchscreen telefoon een proeftekstje heb getikt vond ik het tegenvallen.

Wat nu?
De HTC Desire Z kwam dus al snel in beeld omdat die ook een uitschuifbaar toetsenbord heeft. Echter, in de telecom winkels vertelde ze me dat dat model bijna niet verkocht werd en ook snel uit de collectie ging. Helaas zijn er nagenoeg geen andere merken die een los toetsenbord hebben, in combinatie met een touchscreen. Wat nu!?

Kill your darling
In de telco winkels en aan vrienden en bekenden regelmatig hun telefoon gevraagd om proeftekstjes te typen op een touchscreen. Overtuigd was ik niet, maar belangrijker vond ik de snelheid van het toestel en de overige specs zoals fotocamera met flits, mogelijkheid tot syncen van agenda, navigatie en zelf kunnen plaatsen van reservebatterij. Kill your darling wordt wel eens gezegd, dat heb ik dus gedaan met de eis voor een apart toetsenbord 😉

Geen iPhone?
Nee, geen iPhone voor mij. Het zijn echt prachtige toestellen en Apple was absoluut de eerste met de hippe en handige apps, simpele bediening en mooie vormgeving. Toch waren de overige eisen voor mij belangrijker dan Apple kan aanbieden. En belangrijker: ik kan absoluut niet met iTunes omgaan. Heb regelmatig ruzie als ik weer eens wat muziekjes op mijn iPod wil zetten (ja, die heb ik wel 🙂 )

Samsung dan?
Kennelijk val ik toch op uiterlijkheden 🙂 De Samsung S2 vind ik iets te hoekig en de behuizing is van kunststof, in tegenstelling tot de HTC die van aluminium is gemaakt.

Echt geen minpunten?
Spijt heb ik allerminst, de telefoon is inderdaad supersnel met wisselen tussen applicaties, geheel aan mijn voorkeuren aan te passen, volledig ingericht voor social media gebruik (Facebook, Youtube, Mobypicture, Twitter) gebruikersvriendelijk, mooi enz… Maar eerlijk is eerlijk… ik mis – zelfs na drie weken intensief gebruik – een apart toetsenbord! Ik maak nog veel fouten en moet steeds checken of de auto correct het wel goed doet. En ja, ook de batterij van een gloednieuwe telefoon is bijzonder snel leeg 🙁 Maar dat wordt vast beter, zodra ik ‘uitgespeeld’ ben 🙂

Top apps
Mijn favo apps (tot nu toe) zijn:
– Folder Organizer (mapjes maken waarin je je apps kan groeperen, mapje is naar eigen voorkeuren aan te passen)
– Pulse (RSS feeds, favorieten, sites enz in 1 app bij elkaar)
– Retrocam (leuke foto app met geinige effecten)
– Het Verkeer Pro (mooie app met verkeer-, flits- en weer- info)
– Action Snap (sportstand voor fotocamera met ingebouwd foto bewerk tooltje)
– PhotoEffects (foto bewerk tooltje)QR Droid (QR scanner)
– Dropbox (bestanden waar ze ook staan kunnen benaderen)
– Where’s my droid (als je je telefoon kwijt bent en ie op stil staat, kun je m terugvinden!)
– Google Sky Map (richt je toestel richting de hemel en zie welke sterren en planeten er zijn)

4 Responses to HTC Sensation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.