browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wijn en olifanten

Posted by on 17 juli 2011

Als bedankje voor het helpen bij de voorbereidingen van het huwelijk van Merel en André kregen we een wijnproeverij cadeau. Erg leuk!

Gisteren togen we daarom met z’n viertjes naar Arnhem, naar het Nederlands Wijnmuseum voor een rondleiding en proeverij. In de oude wijnkelders van familiebedrijf Robbers en Van den Hoogen kregen we uitleg hoe het bedrijf was ontstaan en konden we enkele wijnen proeven. Dit bedrijf is van oudsher gespecialiseerd in Franse Bordeaux wijnen. Vaak moeten dat soort wijnen na het bottelen nog lang opgelegd worden. Tien of twintig jaar is heel normaal. Voor hen is het daarom moeilijk om te snappen dat de huidige consument liever een soepele, fruitige wijn drinkt die vaker uit de ‘nieuwe wereld landen’ komen zoals Argentinië, Chili, Zuid-Afrika en Australië. Wij houden juist van de wijnen uit die nieuwe wereld landen en moesten wel een beetje lachen om de behoudendheid van de eigenaren van het wijnmuseum annex inkoperij.

Omdat het wijnmuseum in Arnhem ligt en het programma rond 13u eindigden, zijn we die middag nog doorgereden naar Burgers Zoo. Ik kon me niet herinneren hier ooit geweest te zijn en van Burgers Bush en Burgers Ocean hoorden we goede verhalen. Die bleken ook waar te zijn. Het is een mooie dierentuin en inderdaad is de Bush onwijs mooi en echt. Compleet met vochtigheid en rondvliegende tropische vogels. In de Ocean zwommen sinds kort twee hamerhaaien, dus dat was ook erg bijzonder om te zien. De Desert viel helaas wat tegen. Weinig dieren en hier zag je erg goed dat het in een hal gebouwd was.

Al met al een leuke en gezellige dag uit die we afsloten met een etentje bij de Griek in Eindhoven.

4 Responses to Wijn en olifanten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.