browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Winterefteling!

Posted by on 26 december 2011

Het leuke van een neefje en nichtje hebben is onder meer dat we in 1 jaar tijd zo maar twee keer in de Efteling komen 😉 Van de zomer hadden we afgesproken om met de Winterefteling terug te komen. De dag voor kerst bleek op de Eftelingkalender rustig te zijn, dus die dag werd het.

Met een heel gezelschap keken we onze ogen uit in de Winterefteling: de oma’s Martha en Marlies, opa Wiel, Bas, Mo en de kiddo’s natuurlijk en wijzelf. Jolie is eigenlijk nog te klein voor de Efteling, maar zij keek haar (toch al mooie grote) ogen uit in Fata Morgana en Carnaval Festival. Verder zat ze heel zoet in haar buggy, lekker dik aangekleed in de voetenzak.

Het weer werkte enorm mee, de hele dag zonnig en weinig wind. Vorig jaar om deze tijd was dat wel iets anders 🙂 Het was totaal niet druk dus we hebben nergens lang hoeven wachten. De Bob was het drukste met 20 minuten wachttijd. Erg bijzonder om dat in de schemer te doen in een verlichtte baan. De Vliegende Hollander en Pirana waren gesloten, de rest van de attracties was open. Extra voordeeltje dat opa’s en oma’s mee gingen: die paste op Milan en Jolie terwijl wij met z’n vieren in de Python, Sint Joris en de draak, Vogelrok en de Bob gingen.

De Winterefteling is prachtig aangekleed met winterse taferelen. Overal kerstbomen, (nep)sneeuw, lichtjes en zelfs een Beiers dorp. Zeer de moeite waard! Milan en Jolie hebben het heel goed volgehouden en zijn erg lief geweest. We gingen zelfs pas tegen sluitingstijd (20.00 uur) naar huis! Bij de uitgang werden we nog getrakeerd op een mooie show in de nok van het entreegebouw a la cirque du soleil. Een heerlijke en gezellige dag gehad, zeker voor herhaling vatbaar!

 

httpv://youtu.be/fZuYxsAeONI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.