browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ibiza

Posted by on 3 oktober 2012

Al eind vorig jaar al boekten we een lang weekend Ibiza. Leuk als extra vakantietje, maar eigenlijk vooral om mijn 40e (!) verjaardag te ontvluchten 🙂

Mijn zusje bekokstoofde echter een ander plan, namelijk om mij voorafgaand aan dat weekend alsnog te verrassen met een surprise #FabulousForty party! Met vriendinnen in een sloepje over de Utrechtse grachten varen. Maar daarover in een andere blog meer!

Ibiza stond ook nog op ons reiswensenlijstje (die alleen maar langer lijkt te worden ;-s) dus donderdag de 27e vertrokken we vanaf Eindhoven richting Ibiza. Na wat vertraging en wat gezoek naar bussen kwamen we laat in ons apartement aan. Lekker aan zee, op de 5e verdieping met fraai uitzicht! De dag erna lekker uitgeslapen (met zon wakker worden!) , paar boodschappen gedaan en hebben we het dorpje Santa Eulalia verkend. Een klein Spaans dorpje met een eigen mini-Ramblas 🙂

Met de gehuurde Ford Fusion zijn we zaterdags (mijn verjaardag dus) eerst naar de hippiemarkt van Las Dalias gereden. Na een uurtje kraampjes en toeristen kijken zijn we doorgereden naar het mooie rustige baaitje Cala Boix. Daar hebben we een lekkere Cava open getrokken en hebben we in zee gezwommen. Wat een goede manier om je verjaardag te vieren!!!

Einde van de middag zijn we Bas en Monique (zwager en schoonzus) gaan ophalen van het vliegveld. ’s Avonds zijn we uit eten geweest bij La Oliva in Ibiza stad. Daarna vertrokken Rob en ik naar de Amnesia voor een avondje clubbin. Leuk om mee te maken, maar het verschilt niet veel van een Nederlands dancefeestje 🙂 Behalve dan de drankprijzen :-/ €16 voor een mix en €13 voor een biertje is echt abnormaal!

De ochtend erna lekker uitbrakken en rond 11 uur zijn we per auto richting Ibiza stad vertrokken. Lekker slenteren door de oude straatjes van Dalt Vila (oude stad). Erg sfeervol! Wel jammer dat we van verre al de stevige donderwolken zagen aankomen! De rest van de dag en avond heeft het flink geregend, dus zijn we met de auto over het eiland gereden. Wel de verschillende baaitjes bekeken die Ibiza rijk is! Volgens mij kun je elke dag van het jaar een ander baaitje opzoeken als je wilt! Terug in Santa Eulalia troffen we Floor en Willem bij een barretje en met z’n zessen zijn we uit eten geweest. Heerlijke avond!

De zonnestralen maakten ons maandag wakker, dus als een speer naar het strand gereden! Genieten van de zon en zee! Einde van de middag zijn we naar San Antoni gereden, aan de andere kant van Ibiza. Daar gaat de zon onder en hebben we met z’n zessen bij het  beroemde Café del Mar onder het genot van een drankje de zonsondergang bekeken. We waren niet de enige! Het is een enorm toeristisch plaatsje en we waren blij dat we daar niet verbleven. Het toppunt van verbazing was dat mensen applaudisseerden toen de zon helemaal onder was! Duh!!!! Terug in Santa Eulalia hebben we nog lekker gegeten.

Op de vertrekdag hebben we ook nog even kort op het strand gelegen en zijn we in de middag teruggereden naar de luchthaven. Het zat er weer op! Vijf dagen is net te kort vonden we, zeker als je ook wat slecht weer hebt. We hadden graag nog willen duiken en naar Formentera gegaan, maar dat moet een volgende keer dan maar 🙂

 

One Response to Ibiza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.