browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tussen Kunst & Kitsch

Posted by on 22 oktober 2012

Bekentenis: ik kijk graag naar het programma Tussen Kunst & Kitsch. Dat heb ik niet van een vreemde, mijn moeder is er namelijk ook gek op.

Heerlijk om te kijken naar wat mensen meeslepen naar de opnamedagen. Grote schilderijen, dozen op karretjes, boodschappentassen vol met prullen, kannen, vazen enz. En soms met een juweeltje er tussen. Liefst met een mooi verhaal dat het van de moeder van de zwager van de neef van je oudtante was.

Toen mijn moeder en ik zagen dat er weer nieuwe opnamedagen waren, hebben we meteen kaartjes gekocht. Vandaag reden we dus naar het Limburgs Museum in Venlo waar we ons tussen 13.00- 14.00 moesten melden. In groepjes van 50 werden we op de experts ‘losgelaten’. Af en toe in de rij wachten, maar dat is helemaal niet erg. Juist de verhalen van anderen en het commentaar van de experts is erg leuk om te horen.

We hebben zelf natuurlijk ook wat prullaria meegenomen. Zonder verwachtingen, maar wel met een ‘ge-wit-ooit-nooit-nie’ in ons achterhoofd 🙂 Een zilveren suikerlepel, een kristallen bakje, zilveren apostel lepeltjes en oude speelgoedtreintjes. De eerste stop was bij Emiel Aardewerk die – juist ja  – over het zilver gaat. We kregen meteen de eerste desillusie te pakken: de zilveren suikerlepel bleek van  ordinair rvs te zijn. En mijn moeder maar poetsen! Hilarisch! De 12 apostel lepeltjes bleken gelukkig wél van zilver te zijn, maar zijn heel gewoontjes omdat ze nog veel voorkomen.

Op naar Frans Leidelmeijer die speelgoed beoordeelt. De oude treinwagonnetjes vond hij leuk maar waren ook niet gek veel waard. Enkele tientjes, hooguit. Toen door naar Kitty Laméris die glaswerk taxeert. Maar net toen we in de rij aansloten, werd zij verwacht aan de grote tafel bij Nelleke van der Krogt om daar uitleg te komen geven.  Wij als wachtenden mochten ook mee! Wij dienden als publiek op de achtergrond. Prima! Leuk om van dichtbij te zien en dus een grote kans dat we in beeld zijn. Een meneer had heel oud middeleeuws glas meegenomen en kreeg daar uitleg over. Erg interessant, wel jammer dat we precies achter Nelleke zitten en dus geen zicht hadden op het glaswerk 🙂

Terug aan de balie bij Kitty toonden we ons topstuk 🙂 Het kristallen bakje werd door mijn moeder en haar moeder voor snoep en bonbons gebruikt, maar hoort eigenlijk bij een toilettafel set. Dan horen er watjes in het bakje. Helaas is de set over de familie uitgespreid maar het bakje alleen zou toch een ruime honderd euro waard zijn. Ook Kitty vond het een erg mooi bakje.

Einde van de middag reden we weer naar huis. We hebben ons prima vermaakt en vonden het leuk om ons favoriete programma zo van dichtbij mee te maken. In februari worden de nieuwe afleveringen uitgezonden!

2 Responses to Tussen Kunst & Kitsch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.