browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

GLOW

Posted by on 11 november 2012

Als ik tijdens de GLOW avonden door de stad loop, vraag ik me af waarom de lichtinstallaties niet de hele winterperiode aan staan. Ok, ik begrijp ook wel dat als je in de Admirant woont het niet zo’n pretje is om elke avond die felle lichten in je woon- of slaapkamer te laten schijnen. Maar de installaties zijn over het algemeen op kantoorgebouwen geprojecteerd, of staan in de openbare ruimte. En dat maakt dat de stad nog meer straalt en waarin het ’s avonds ook heerlijk vertoeven is.

 

Dit jaar liepen we het rondje op de openingsavond. Maar niet nadat we eerst bij de Kreeftenbar een heerlijk maal hadden gegeten (aanrader!). Het centrum van de stad was dit jaar voor het eerst afgesloten voor autoverkeer. En dat was hard nodig ook. Rob en ik wilde eerst het rondje andersom wandelen – lekker tegendraads – maar door de enorme drukte was dat voor ons én voor onze tegenliggers niet echt een pretje 🙂 Al die statieven die steeds maar met elkaar in de clinch liggen 🙂

Dus toch maar als makke schapen door de stad geslenterd en samen met de vele duizenden anderen van de bijzondere lichtkunstwerken genoten. Onderweg nog een geinig led knijpkat zaklampje gescoord (dank Philips). De werken op de Catharinakerk (met mooie muziek!) en de projecties op de Admirant vond ik erg bijzonder. En de boefjes die uit het politiebureau ontsnapten vond ik ook grappig. Van de week gaan we de rest van de route lopen. We waren namelijk tegen 22.00 uur afgehaakt om in Usine nog een borreltje te drinken.

httpv://youtu.be/DocC4eR21q0

httpv://youtu.be/RU3JyDp5LNM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.