browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Istanbul

Posted by on 2 februari 2013

Een stad die hoog op ons verlanglijstje stond kunnen we afvinken! We bezochten Istanbul eind januari. Misschien niet de beste tijd van het jaar, maar ik wilde na mijn examen Communicatiemanagement heel graag iets positiefs hebben om naar uit te kijken, ongeacht of ik het zou halen of niet…  Gelukkig voor mij heb ik het examen dik gehaald 😀 dus had ik een dubbel goed gevoel om naar Istanbul te gaan!

Lekker vanaf Eindhoven rechtstreeks met Transavia naar Istanbul gevlogen. De luchthaven Sabiha Gökçen ligt op ongeveer een uurtje rijden van het centrum, dus met de Havasbus (soort streekbus) naar het centrum. Via het Taksimplein reden we verder met de tram naar het oude centrum Sulthanamet. Daar lag ons hotel en wilden we graag onze koffer en tas wegzetten. Het hotel ligt heel centraal en is ideaal om te voet de belangrijkste toeristische attracties te bezichtigen.

We hebben alle belangrijke highlights gezien: Topkapi paleis, Aya Sofia museum, de Blauwe Moskee, de ondergrondse cisternes (voorheen watervoorraad van de stad), de Yeni en Suleymaniye moskee, de grote bazaar, de kruidenbazaar, de Galata toren, de Galata brug, de ferry over de Bosporus naar het Aziatische deel, Taksimplein, de Tünel (oudste kabelspoorbaantje, voorloper van de metro) en vele winkelstraten. Ook hebben we in het hotel een middagje in de Hammam doorgebracht. Zalig!

Het weer was nogal extreem wisselend. Toen we aankwamen scheen de zon en was het dik 15 graden (gevoel 20 graden), maar een dag of 2 verder begon het te regenen en zelfs sneeuwen! Toen was het vies koud en deed de stad haar best zich ondanks het weer van haar beste kant te laten zien. De gezellige terrasjes moesten we er dus maar even bijdenken 🙂

De mensen zijn ook supervriendelijk: je hoeft maar even op een stadskaart te kijken waar je bent en men vraagt al of ze je kunnen helpen. Het is zeer makkelijk om je in de stad te verplaatsen. Veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand, maar je kan ook heel eenvoudig met een OV-chip per tram of bus. En wat een lekker eten! Pide, durum kepab, testi kebap, kofte of een Iskender stoofschotel. Allemaal zalig! En die Turkse wijnen zijn ook top! We hebben vijf dagen volop genoten! Een dikke aanrader dus als je er nog niet geweest bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.