browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

STRPfest

Posted by on 10 maart 2013

Op de valreep op de laatste dag een bliksembezoekje gebracht aan STRPfest. Een tweejaarlijks licht/muziek/kunst/techniekfestival in het Klokgebouw in Eindhoven. Bijzonder om een kijkje te nemen. Thema was City of Cyborgs en dus veel robots of andersoortige wezens met menselijke trekjes. Het leukste vond ik de regenschommel, een installatie waar je kan schommelen in de regen. Precies als je onder de regendouche heen gaat, wordt het even droog. Nou ja, soort van dan… Handdoeken lagen klaar πŸ™‚

Ik was onder de indruk van het concept Valerie, my chrystal sister door Lucas Maassen.Β Dit is een kristallen kroonluchter op basis van het concept ‘is het mogelijk om het biologische proces dat mij [kunstenaar] gemaakt heeft, te gebruiken als ontwerpproces om er een voorwerp mee te maken? ‘ Hij nam DNA af bij zijn ouders en maakte daar kristallen fragmenten van. Die gebruikte hij als basis en vergrootte hij enorm uit totdat er een kroonluchter van gemaakt kon worden. Die is – genetisch gezien – een zusje van de kunstenaar.

Ook erg mooi was Forest van Marshmallow Laser Fest. Een installatie dat een kunstmatig bos voorstelde van lasers die vanaf de grond richting plafond schijnen. En daar mocht publiek tussendoor lopen. Dat is overigens sowieso het leukste van dit type kunstenfestival: het publiek heeft een actieve rol waardoor je direct bij de kunst betrokken bent.

En als kers op de taart heb ik ook nog zelf een robotje in elkaar gesoldeerd dat reageert op licht (van een zaklamp bijvoorbeeld). Voor het eerst van mijn leven gesoldeerd, mijn vader zou trots op mij zijn geweest πŸ™‚

Kan niet wachten tot het dadelijk donker is en ik met een zaklampje kan spelen πŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.