browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Inspiratie

Posted by on 7 september 2013

Niet eerder trapte ik het teken- en schilderseizoen zo fijn af. Met een workshop illustreren van Brigida Almeida (onder andere bekend van Kaas en Koos en nog veel meer) werd het inspiratievlammetje stevig aangewakkerd. Heerlijk!

Dat begon gisterenavond al goed met een introductie in de wereld van Brigida. Zingend, tekenend, vertellend en verbeeldend gaf zij ons een mooi kijkje in hoe haar wereld eruit zag en ziet. Sprookjesachtig mooi, soms kinderlijk, soms filosofisch. Maar altijd oprecht nieuwsgierig en benieuwd naar wat de ander beweegt. Tijdens deze avond hebben we met een flinke groep collega tekenaars en schilders kunnen genieten van Brigidas verhalen én van heerlijk eten en mooie Cypriotische wijnen. Terwijl we een spontaan ingelaste tai chi oefening deden, brandde er een zekering door. Hét bewijs dat we met z’n allen een enorme energie voortbrachten 🙂 De beleef- en vertelavond ging in het kaarslicht verder en werd feestelijk afgesloten met vrolijke Franse chansons begeleid door Hans op de accordeon.

Vanochtend gingen we écht aan het werk. Met een iets kleiner gezelschap vergeleken met gisteren maar alsnog waren er 14 deelnemers. Iedereen was vooraf gevraagd een voorwerp en een boek wat je graag leest mee te brengen. We startten met een rondje langs iedereen wat het voorwerp dat je had meegebracht betekent voor je. Veel bijzondere, open, leuke en ontroerende verhalen kwamen los. Heel bijzonder. Daarna werden we gevraagd ‘pretentieloos te krassen’ met een houtskooltje op een vel papier. Dat klinkt simpeler dan het is. Vooral voor al die nuchter denkende mensen (mezelf inclusief). Maar toch ging het best aardig op mooie Fado muziek. De overbuurvrouw/man mocht vervolgens een stukje tekst bij de tekening verzinnen. Bijzonder hoe het soms klopt met je gevoel of wat je ziet of juist een nieuwe kijk op het tekenwerkje geeft.

De overheerlijke en rijkgevulde lunch stond klaar. Buikjes volgegeten. Daarna tekenden we opnieuw met houtskool maar dan met je voorwerp in gedachten. Dat ging ook lekker. Het olifantje dat ik had meegenomen is abstract van vorm en daar kon ik goed mee uit de voeten. Even later kregen we allemaal een schetsboek en gebruikten we de schets in houtskool als voorbeeld voor een tekening met pastelkrijt. Dat begon echt te lijken op een illustratie 🙂 Tot slot moest iedereen een tekst schrijven die past bij je illustratie. Dat ging de een ook makkelijker af dan de ander.

We sloten onze creatieve en productieve ochtend af met een rondje langs alle kunstwerken. Iedereen kreeg de tijd om zijn of haar werkje te presenteren of toe te lichten. Wow! Wat een mooie tekeningen en verhalen hebben we gemaakt. Ik vind het heel bijzonder om met relatief onbekenden zulke mooie persoonlijke en ontroerende verhalen te delen. Met mijn hoofd en hart vol met inspiratie en liefde vertrok ik weer naar huis. Laat het tekenseizoen maar beginnen!

Een dikke dankjewel aan lieve Carine en Brigida!

One Response to Inspiratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.