browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

#DDW13 ‘Turbo’

Posted by on 25 oktober 2013

Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Aziatisch (weet nooit of het Chinees, Japans of een andere Oosterse taal is) dat is wat je om je heen hoort als je nu in het centrum van Eindhoven rondloopt. De stad barst bijna uit haar voegen van de hoeveelheid designliefhebbers. Dat maakt dat de stad bruist van energie en er een fijne internationale vibe voelbaar is.

Eindhoven tijdens DDW

Eindhoven tijdens DDW

Zondag a.s. ga ik met mijn oom en tante meer #DDW13 bezoeken, vanmiddag ging ik lekker in mijn uppie een ’turbo’ rondje doen. Ik begon bij de stoffententoonstelling van Vlisco in de lichttoren. Omdat we vaak in Afrika zijn geweest, herkende ik de uitbundige stoffen meteen. Bijzonder hoe zo’n oud Nederlands stoffenbedrijf daar zo’n A(frika)-merk is. En mooi om te lezen dat ze samen met lokale ondernemers betekenisvolle stofontwerpen maken.

Daarna even de lift in naar de 6e verdieping om vanaf de lichttoren een foto te maken van het 18-septemberplein. De kleine torenruimte was zo vol toen ik er was, dat ik niet lang ben gebleven en ook geen goede indruk heb gekregen van de exposanten die daar hun werk lieten zien. Mijn oog viel wel op een bijzondere ketting voor borstkankerpati├źnten. Met behulp van nano-technologie laat deze ketting via intensiteit van de kleuren zien hoe het met je gaat. Hoe intenser de kleur, hoe ‘gezonder’ je bent. Klik maar eens op de foto hieronder in de galerij om het bijschrift te lezen.

Daarna door naar het NRE terrein. Dat is een oud, vervallen terrein waar momenteel kunstenaars werken. Lekker urban sfeertje. Bij de werkplaats van Tom Frencken en Job Martens zag ik mooie meubels, spiegels en verlichting. Ik kon een kleine ingelijste illustratie van een ‘wezentje’ door Tom gemaakt, niet laten staan ­čÖé

Jammer dat ik alleen cash kon betalen en mijn portomonee leeg was. Deze poster met een prachtig Zuid-Afrikaans gedicht en zijn illustratie ga ik ook nog bestellen.

Met de fiets door naar de Kazerne. Ook een oud gebouw met mooie toekomstplannen. Eerst even zitten voor een lekkere brunch, de ruimte in me opnemen. Ook hier weer bijzondere voorwerpen, kunst, lichtobjecten enz. Ook een verzameling handgemaakte vaasjes en karafjes ‘made in China’. Maar bij elk voorwerpje lag een kaartje met de foto van de maker. Dus niet zomaar Made in China! Maar ‘Made by someone in China’. Dan krijgt een voorwerp ineens letterlijk een gezicht.

Mijn turborondje eindigde vandaag in het TAC, altijd een inspirerende omgeving. Mooie vaasjes, lampen en kunstvoorwerpen. Vooral de led hanglampen van Sander Mulder vind ik erg mooi.

Nog geen plannen voor dit weekend? Hier vind je het programma en hier lees je een blog van een enthousiaste Eindhovenaar en hardcore DDW liefhebber Marc.

Nog twee dagen Dutch Design Week Eindhoven: GAAN als je kan! Zie ik je zondag?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.