browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Accu opladen

Posted by on 13 juli 2014

Zo’n 3x per week reis ik naar of voor mijn werk het land door. Vaak pendel ik tussen Eindhoven en Hilversum. Soms ga ik voor afspraken en vergaderingen naar De Bilt, Den Haag, Zeist of zelfs Groningen. Dat brengt werken voor een landelijke afdeling nu eenmaal met zich mee. Ik heb leuk werk en over het algemeen 🙂 fijne collega’s, dus ik heb het er graag voor over.

Toch heb ik elke 2 á 3 maanden even een bijtank-moment nodig. Ik reis veel met de trein, dus je zou kunnen denken dat dat heel relaxt is, toch voelt dat voor mij niet zo. Je bent toch minimaal anderhalf uur onderweg (enkele reis, incl zeer krappe overstap *lichte stress* en stukkie fietsen) en onderweg zijn is voor mij echt iets anders dan geconcentreerd achter je bureau zitten of thuis op de bank ontspannen. In de trein verwerk ik mailtjes en neem ik vaak wat zakelijk leesvoer mee.

Met de auto reis ik niet graag in de spits. Ik ben namelijk een zeer ongeduldige filerijder en ik doe er met de auto in de spits net zo lang (of langer) over dan met de trein. En wat andere mensen ook beweren: de treinen rijden in NL zeer betrouwbaar. In die bijna 3 jaar dat ik met de trein reis, zijn de keren dat ik meer dan 10 minuten vertraging had op 1 hand te tellen. Ok, als het mis gaat, dan gaat het vaak ook goed mis. Maar met de auto kan ik de keren dat ik minder dan 10 minuten vertraging had op 1 hand tellen, stuk onbetrouwbaarder dus.

Maar goed, elke zoveel weken heb ik sterke behoefte aan rust. Nu is op vakantie gaan en de wereld over reizen mijn grootste hobby, dus meestal plannen we onze reizen en reisjes gespreid over het jaar zodat ik op tijd kan bijtanken. Maar met onze verhuizing later dit jaar in gedachten, besloten we om in de eerste helft van dit jaar een paar keer een week of een dag of 10 weg te gaan. Heerlijke reisjes waren dat! Wintersport, Zuid-West USA, Motortripje Noord-Italië.

Met name het laatste tripje was best vermoeiend. Begrijp me niet verkeerd: ik vond het helemaal geweldig! Maar het was geen vakantie waarvan ik uitgerust thuiskwam. 2200 km met de auto rijden en 500 km bergweggetjes met de motor (in 6 dagen!) is best veel. Let op: ik klaag niet! Maar mijn accuutje was dus gewoon nog niet voldoende opgeladen om er weer een paar maanden tegenaan te kunnen. En toen kreeg ik een geweldige uitnodiging: mijn lieve zusje, zwager en nichtje vroegen mij om met hen een lang weekend op Ibiza bij te komen. Zij vierden daar hun zomervakantie en verbleven in een appartement waar ik nog best bij kon. Zon, zee, strand, boekje, siësta, lekker eten, lief gezelschap om mij heen. Verder niets. Wat een TOP idee!

En ja, nu ná deze portie zon, zen en familieliefde kan ik er weer even tegenaan! Muchas gracias Irene, Bas en Nouk! x

 

 

2 Responses to Accu opladen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.