browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

We got it!

Posted by on 30 januari 2015

Afgelopen zomer kochten wij een kavel en vandaag is dan de bouwvergunning binnen! Joehoe!!!

We got it

Toen we ons huis in Eindhoven in het voorjaar 2014 hadden verkocht, startte onze zoektocht naar een nieuw onderkomen pas écht. We wilden óf een bestaand huis in Den Bosch op een goeie plek wat we naar onze zin konden verbouwen. Of we wilden een mooie stuk grond om ons eigen droomhuis op te bouwen in de buurt van Den Bosch. We hebben een tijd gedacht dat dat niet binnen onze (financiële) mogelijkheden lag, maar na grondig onderzoek bleek het dus tóch te kunnen!

Vanaf dat moment startte de zoektocht naar een kavel. En begin 2014 vonden we die in Den Dungen (Maaskantje ja!). Op fietsafstand van centrum Den Bosch, dichtbij de snelweg en op een rustige plek in het dorp.

Tweede helft van 2014 stond in het teken van:

  • Kavel zoeken en kopen
  • Keuze maken voor prefab of traditionele bouw (laatste is het geworden)
  • Architect opdracht geven
  • Ontwerp huis maken
  • Bouwtekeningen insturen
  • Lokale aannemer zoeken en onderhandelen over de prijs 😉
  • Hypotheek regelen
  • Verhuizen naar appartement
  • Welstand toets aanvragen
  • Bouwvergunning aanvragen voor 31-12 ivm ingang per 1-1 van strengere milieuregels / EPC waarden.

En nu? Snel afspraken maken met onze aannemer wanneer hij daadwerkelijk kan beginnen met de bouw van ons droomhuis op Cocklaantje 8A. Dat zijn trouwens de enige minpuntjes. De straatnaam (= lokaal beroemde heemkundemeneer) en die A achter ons huisnummer. Wonen we straks op een kleinschalig bouwproject in een vrijstaand huis, heb je een A achter het huisnummer :-/ Ach ja, eerste-wereld-problemen zullen we maar zeggen. Ons woongenot wordt er niet minder door!

🙂

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.