browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Update huis, grondwerk tuin en waterput

Posted by on 26 augustus 2015

De aannemer viert vakantie, dat geeft ons gelegenheid om samen met de buren van nummer 8 wat grondwerk te laten doen en een waterput te laten slaan.

De reden waarom wij dat nu al doen is omdat we nu nog heel eenvoudig via de tuin van de buren op ons eigen perceel kunnen komen met een grote graafmachine. En omdat de buren binnenkort met de aanleg van hun tuin willen beginnen, is het handiger om nu gelijktijdig ook vast onze tuin te laten omspitten. Als we dat van de winter namelijk via ons eigen perceel zouden moeten doen, kan er alleen een klein gravertje in de achtertuin komen omdat die tussen het huis en de garage moet passen. De grond moest flink moet worden omgespit (1 tot 1,5 meter) en dat gaat het beste en snelste met groot materieel. En voor de grondwerker ook wel zo handig om twee percelen naast elkaar op een dag te kunnen doen.

En gisteren hebben we ook een waterput laten slaan. Dat is wel zo handig om straks de (moes)tuin mee te kunnen besproeien en uiteraard ook een stuk milieubewuster dan gebruik van kraanwater. En als het water schoon genoeg zou zijn (weinig ijzer) dan zouden we er ook zelfs een toekomstig zwembadje mee kunnen vullen. Maar dat moet nog blijken.

“Bij een waterput slaan gebruikt men vaak de techniek van pulsen met waterdruk. De holle lans verdwijnt verticaal de grond in doordat een waterstraal een rondom de boorkop wegspoelt. Voor de benodigde waterdruk gebruikt men zware waterpompen. Het overtollige water komt naar boven en verspreid zich over het maaiveld. De watervoorziening kan bestaan uit leidingwater of het bronbedrijf verzorgd zelf het boorwater via waterpompen uit mobiele watertanks op Aanhanger. De waterdruk van het nuts leidingnet heeft niet voldoende capaciteit voor het spuiten van een bron.”

De waterbron is in no-time gemaakt:

Ondertussen is Rob ook al druk doende met de vloer van de garage. Via Marktplaats halen we her en der (gratis) oude stoeptegels op die we voorlopig als vloer gebruiken.

Volgende week start de aannemer weer. Ik kan niet wachten tot de bouw klaar is en we kunnen gaan afwerken en verhuizen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.