browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Update huis, week 43

Posted by on 12 januari 2016

De ruwbouw is klaar, nu is het grote afwerken begonnen. Met veel hulp vordert het langzaam maar gestaag. De stukadoors zijn volop bezig en wat wordt dat mooi!!!

We hebben tijdens de kerstvakantie veel klussen afgekregen. In alle kamers moesten alle gipsplaten wanden helemaal recht zijn en overal waar spotjes komen hebben we gaten gemaakt. We hadden een mooie tekening en foto’s gemaakt maar toch helaas 1 gat verkeerd geboord. Ach ja, lang leve de High Teck montagekit! Net als purschuim een geweldige uitvinding. Ook heeft Rob een brievenbusbak gemaakt zodat we nu ook post kunnen krijgen. De hardstenen afdekplaat komt zodra de stukadoors klaar zijn met hun grote machine. Eén koekoek hebben we kunnen vastzetten, de andere is onmogelijk omdat het grondwater te hoog staat en we steeds in drijfzand aan het scheppen zijn. Dat schiet niet op.

Sinds vandaag is de bouwaansluiting omgezet en hebben we nu in huis gas water en licht. Dat is mooi want met het stucwerk komt veel vocht en water binnen, en dat moet er weer uit gedroogd worden. Waarschijnlijk hebben we ook nog wel bouwdrogers nodig. Hopelijk werkt de CV volgende week zodat we kunnen gaan stoken. En dan is het stucwerk hopelijk droog genoeg zodat we kunnen gaan schilderen voordat we verhuizen half februari.

Ruimte voor Ruimte (waar we de grond van hebben gekocht) is nog verantwoordelijk voor de bouwstraat en zij hebben op ons verzoek Stelcon betonplaten voor onze oprit geplaatst, op die plek komt de stoep. Die platen blijven zolang liggen totdat de straat echt wordt aangelegd. En dat is pas zodra alle huizen gebouwd zijn. Er zijn nog 2 kavels te koop, dus voordat die bebouwd zijn zijn we wel een jaar of anderhalf/twee verder. We zitten dus voorlopig nog wel met het asfalt en de platen te kijken. We hebben in ieder geval met de tuinman ook afgesproken dat hij de oprit en de terrassen kan gaan aanleggen eind deze maand. Dan krijgt het huis ook weer een heel andere aanblik!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.