browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ciao Milano

Posted by on 16 april 2018

Wat een verrassende, mooie, prettige stad is Milaan! Samen met #bff Femke bezochten we de highlights van de stad, hebben we heerlijk gegeten, cocktails gedronken en uiteraard geshopt.

Dankzij oud-studiegenoot Lonnie die daar inmiddels een half jaar woont met haar liefde Giacomo, kregen we de beste inside-tips, verborgen juweeltjes en goede restaurant- en bartips.

Mijn Milaan toppers:

  • Bezoek het dak van de Duomo (en ga vroeg!)
  • Drink staand (is nog goedkoper ook) een capuccino in de snoezige koffiezaak boven de Prada winkel in galerie Vittorio Emmanuelle
  • Loop langs het kanaal in de wijk Navigli met de mooie huizen, ateliers en vele kroegjes langs het water
  • Eet ijs bij welke salon je ook ziet 🙂
  • Bezoek de mooie gebouwen in Porta Nuova, het zakendistrict en vergaap je aan de gebouwen die het verticale bos worden genoemd.
  • Wandel door de fijne, authentieke straatjes van de wijk Brera en vergeet niet om af en toe door een poort te wandelen voor een mooi binnenplaatsje of restaurant.
  • Neem een cocktail in een van de vele barretjes.
  • Doe als de Milanezen: bestel tijdens happy hour een apperitivo: je betaalt ongeveer een €10 voor een cocktail waarbij je ook nog eens gratis van het Italiaanse ’tapas’ buffet mag snaaien.

Van en naar de luchthaven van Bergamo namen we een goedkope shuttle (€5 pp, klein uurtje met de bus). Wij hebben verder een 2 daagse metrokaart gekocht (€8) om zo snel van de ene naar de andere wijk te gaan en ’s avonds snel weer terug naar het hotel te komen. Als je het niet erg vindt om te wandelen, kan dat ook, je stappenteller is je dankbaar 🙂

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.