browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Curaçao

Posted by on 26 juni 2018

Eerlijk gezegd stond Curaçao niet heel hoog op ons vakantiewensenlijstje. We vermoedden een stevige Amerikaanse invloed in omgangsvormen en eetgewoonten en… dat klopte ook. Toch zijn we met plezier naar dit eiland afgereisd om de reden dat er een lieve bekende is gaan wonen die ik heel graag wilde opzoeken.

Dus vliegtickets geboekt, via AirBnB een accommodatie gereserveerd en de duikspullen afgestoft. Want als je dan toch naar een Caribisch eiland gaat, dan kunnen we er net zo goed een duikvakantie van maken 🙂

Mijn oordeel na 10 dagen Curaçao? Het is een ideaal vakantie-eiland, genoeg te zien boven én onder water en veel vriendelijke mensen (die Nederlands spreken, ook wel eens prettig). En toch bevestigt het ook mijn beeld van de Amerikaanse invloeden. Zeker als er een cruiseship is aangemeerd wat voor een enorme toeloop op de toeristische attracties zorgt.

Mijn todo-lijstje voor Curaçao:

  • Ga snorkelen of duiken, op bijna ieder strand of baaitje zwem je zo naar het koraal met een enorme diversiteit aan vissen. Hebben er zelfs een zeepaardje gespot! Duikschool Curiuos2Dive gaf ons goede tips en is niet duur voor het huren van duikmaterialen.
  • Zwemmen met schildpadden bij Playa Piscado / Grandi. Is erg toeristisch maar je kan wel heel dichtbij komen!
  • Mijn favo stranden zijn: Blauwbaai, Cas Abao en Porto Mari. Op die laatste vind je ‘wilde’ varkens die ook het strand op komen.
  • Bij onze accommodatie zat restaurant / bar Hemmingway. Heerlijk met je voeten in het zand eten of borrelen.
  • Middagje Willemstad mag niet ontbreken, bezoek naast de handelskade met de gekleurde huisjes en de pontjesbrug ook vooral Kura Holanda.
  • Ga bij Jaanchi (Westpunt) lunchen, leguaan is hun specialiteit, maar ze hebben er ook ander eten 🙂
  • Rij langs een van de Noord-stranden voor een heel ander beeld van het eiland
  • Bezoek een landhuis, wij hebben prima geluncht bij Dokterstuin.
  • Brunch bij Hofi Cas Cora (bij Willemstad)

 

 

Onze duikspots van deze vakantie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.