browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lezen als hobby saai?

Posted by on 7 september 2018

Nou nee! Ik omringde me als kind al graag met boeken. Iets wat ik van duidelijk van moeder heb meegekregen. Zodra ik bij de bieb was geweest, sprong ik – met mijn jas nog aan – op de bank en was ik direct in het verhaal gezogen.

Inmiddels is het biebpasje ingeruild voor een online abonnement voor mijn ereader (die ik al bijna 8 jaar fanatiek gebruik) en koop ik online de nieuwste boeken.

Dus toen ik 5 jaar geleden de uitnodiging kreeg of ik wilde meedoen in een boekenclub / leesclub hoefde ik niet lang na te denken. Een leesclub klinkt nogal stoffig en iets voor oude dames, maar het samen bespreken van boeken, het verhaal, de hoofdpersonen, schrijvers en schrijfstijl is echt heel leuk.

En de leesclub die ik heb, is me zeer dierbaar. Na wat wisselingen in samenstelling hebben we nu een heel fijne en warme groep van 5 meiden die naast de boeken bespreken ook persoonlijke verhalen kunnen en mogen delen met elkaar. En wat is er veel gebeurd in 5 jaar tijd….

We willen met onze leesclub niet de ‘vakantie’-boeken lezen (die lezen we toch wel) maar we kiezen juist iets minder vanzelfsprekende boeken. Dat kan literatuur zijn, of een (auto)biografie of een bijzonder boek dat in de spotlights is komen te staan.

Ons eerste boek was ‘1000 dagen extreem leven‘ van journaliste Natalie Righton. Zeer boeiend hoe zij het leven als journalist in de oorlog in Afghanistan beschrijft. Zo’n 20 zeer diverse boeken later zijn we na 5 jaar nog steeds iedere keer blij met onze leesclub avond. Eind november gaan we gezamenlijk naar een meet&greet met Murat Isik in De Petrus in Vught. 

Dankzij de oplettendheid van Saskia konden we vorige week vrijdag ons lees-jubileum vieren. 5 jaar boekenclub, 5 jaar vriendschap.

Dank je wel voor de vele gezellige en mooie avonden en gesprekken lieve Lizeth, Linda, Saskia en Danique! ♥️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.