browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zussenweekend 2020

Posted by on 20 juli 2020

Een bijzondere editie van ons jaarlijkse zussenweekend! In coronatijd vliegen naar Barcelona voor een lang weekend Spaanse sferen.

Gelukkig was het allemaal goed te doen. Vanaf luchthaven Schiphol als mondkapjes op en daar hield nagenoeg iedereen zich keurig aan de regels. De normaal drukke vertrekhal met de vele winkels was nu een heel ander gezicht. Weinig toeristen (ondanks midden in de zomervakantie) en een soort kalmte in de gangen en hallen.

De heenvlucht op donderdagmiddag was met een klein toestel en we zaten dus met ons 2-en naast elkaar. Aankomsthal in Barcelona was een vreemde gewaarwording. Totaal leeg! Alleen de mensen uit onze vlucht liepen door de hal. Geen winkels open, geen mensen. We besloten niet met OV te gaan en namen een taxi naar het hotel. Perfect ook met kuchscherm, contactloos betalen en de chauffeur ook met mondkapje in de auto. Alles verliep zeer vlotjes. En die donderdagavond liepen we al snel weer op straat richting het strand.

Op straat waren ook weinig mensen. Sowieso nagenoeg geen enkele andere toerist. Via de Ramblas (leeg!) liepen we door de Gotische wijk richting het strand. De Gotische wijk is normaal vergeven van toeristen die de mooie oude steegjes en straatjes willen fotograferen. En nu waren wij er alleen met enkele inwoners. Perfect voor onze foto’s maar ook heel raar.

De Spanjaarden zorgen er goed voor dat iedereen zich aan de afspraken houdt, spreken elkaar aan, er is veel politiecontrole op dragen van de maskers en in iedere winkel en restaurant een handensanitairzuil en verplichte looproute. In alle taxis waarin we zaten was er een scherm en konden we contactloos betalen.

We hebben ons goed vermaakt en waren ontzettend blij dat we bijna alles konden doen wat we ook voor corona van plan waren. Parc Guell (leeg), fietstochtje door de stad, shoppen, lekker eten en drinken en natuurlijk het strand. Op zaterdag was het strand wel erg druk en werd er ook omgeroepen dat mensen anderhalve meter van elkaar moesten liggen.

Ons hotel lag gunstig en dankzij goed speurwerk vooraf door Irene hebben we erg veel fijne lunch- en dinertentjes gevonden. Ik kan vooral Flax & Kale, Brunch & Cake aanraden voor lunch, Carpe Diem aan het strand (voor cocktails en diner) en Ikibana voor diner in Aziatische sferen.

Ook de terugreis verliep soepel en voorspoedig en we hebben in de twee weken na thuiskomst geen klachten gekregen. Op het moment van schrijven (augustus) is er helaas weer code oranje in Barcelona. Maar mocht het weer geel (of groen) worden, gun het jezelf en de Spanjaarden om daar naar toe te gaan. Ze kunnen de toerisme-inkomsten heel goed gebruiken! Wij vonden het een unieke ervaring en zijn weer helemaal opgeladen thuisgekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.